|

12 godina zatvora za silovanje maloljetnika

12 godina zatvora za silovanje maloljetnika
0
F
FENA
21.2.2011. u 15:12
0
komentara
0

dijeljenja
12 godina zatvora za silovanje maloljetnika Kantonalni sud Mostar (Foto: Arhiv)
Sudsko vijeće Kantonalnog suda Mostara donijelo je danas osuđujuću presudu optuženom Sabahudinu Gaziću (43) iz Bugojna zbog kaznenog djela silovanja maloljetnika početkom oktobra protekle godine u mostarskom naselju Bijeli Brijeg.
Optuženom Gaziću je izrečena presuda na 12 godina zatvora. U kaznu će biti uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru, u KPZ Mostar od oktobra protekl godine. Rok za žalbu od uručene presude je 15 dana.

Optuženi Gazić proglašen je krivim jer je dana 02.10. 2010. godine silovao i pretukao maloljetnog 14-godišnjaka.

Kriv je jer je iskoristio tešku materijalnu situaciju samohrane majke maloljetnog oštećenog dječaka na način da ga je pozvao da zarade nešto novca u mostarskom naselju Bijeli Brijeg, gdje ga je prisilio na spolni snošaj.

Obrazlažući presudu, sudija Hamo Kebo je rekao kako je otežavajuća okolnost po optuženog to što je već ranije bio osuđen za istovrsna kaznena djela i to, pravosnažnom presudom Općinskog suda Bugojno zbog silovanja i pokušaja silovanja na sedam godina zatvora.

Također, istaknuo je kako optuženi tokom suđenja nije pokazao nikakav vid kajanja za počinjeno kazneno djelo, osim kajanja za svoju budućnost jer je prozivan u novinskim člancima.

"Propisana kazna zatvora trebala bi spriječiti optuženog Gazića da dalje uništava budućnost maloljetne djece", kazao je na kraju obrazloženja presude sudija Kebo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.