{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suđenje Vlahoviću: Tužitelj priložio dokaze o ubijenim civilima

F
4.7.2012. u 14:50
0
6
Suđenje Vlahoviću: Tužitelj priložio dokaze o ubijenim civilima
0
Suđenje Vlahoviću: Tužitelj priložio dokaze o ubijenim civilima
Veselin Vlahović Batko
U nastavku ulaganja materijalnih dokaza protiv Veselina Vlahovića zvanog Batko, optuženog za zločine počinjene u Sarajevu, Tužilaštvo BiH je priložilo dokumente o identifikaciji ubijenih civila pronađenih u grobnici Miljevići, na Trebeviću.
Tužilac Behaija Krnjić je bez obrazlaganja uložio nekoliko dokumenata o masovnoj grobnici na lokalitetu Petrovačka krivina, na Trebeviću, među kojima je i fotodokumentacija, kao i službena zabilješka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo od 17. septembra 1999. godine.

Priloženi su i dokazi o izvršenim ekshumacijama i utvrđivanju identiteta ubijenih osoba, među kojima su Husnija Ćerimagić, Goran Čengić, Kemal Nuhanović, Josip i Željko Antolić, Fadil Poričanin, Haris Muderizović, Elbisa Subašić, te članovi porodice Balvanović.

Posebno su uvedeni dokazi o stradanju porodica Gološ i Koristović na lokalitetu Vraca, javio je danas BIRN-Justice Report.

Tužilac je u dokaze uvrstio i Knjigu nestalih, koju je 5. januara 2009. godine izdao Crveni krst a u kojoj su navedena i imena civila s Grbavice za kojima se još uvijek traga.

Naredno suđenje zakazano je za 5. jula, kada će biti nastavljeno uvođenje materijalnih dokaza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: