BiH
0

Suđenje Vlahoviću: Tužitelj priložio dokaze o ubijenim civilima

FENA
Veselin Vlahović Batko
Veselin Vlahović Batko
U nastavku ulaganja materijalnih dokaza protiv Veselina Vlahovića zvanog Batko, optuženog za zločine počinjene u Sarajevu, Tužilaštvo BiH je priložilo dokumente o identifikaciji ubijenih civila pronađenih u grobnici Miljevići, na Trebeviću.

Tužilac Behaija Krnjić je bez obrazlaganja uložio nekoliko dokumenata o masovnoj grobnici na lokalitetu Petrovačka krivina, na Trebeviću, među kojima je i fotodokumentacija, kao i službena zabilješka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo od 17. septembra 1999. godine.

Priloženi su i dokazi o izvršenim ekshumacijama i utvrđivanju identiteta ubijenih osoba, među kojima su Husnija Ćerimagić, Goran Čengić, Kemal Nuhanović, Josip i Željko Antolić, Fadil Poričanin, Haris Muderizović, Elbisa Subašić, te članovi porodice Balvanović.

Posebno su uvedeni dokazi o stradanju porodica Gološ i Koristović na lokalitetu Vraca, javio je danas BIRN-Justice Report.

Tužilac je u dokaze uvrstio i Knjigu nestalih, koju je 5. januara 2009. godine izdao Crveni krst a u kojoj su navedena i imena civila s Grbavice za kojima se još uvijek traga.

Naredno suđenje zakazano je za 5. jula, kada će biti nastavljeno uvođenje materijalnih dokaza.