Samo 10 tragova
52

Suđenje u predmetu "Dženan Memić": Istražitelj Škrijelj potvrdio da postoji snimak prvog uviđaja

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje u predmetu "Dženan Memić" svjedočenjem policajaca PU Ilidža koji su bili na mjestu događaja odmah nakon prve ekipe, te saobraćajnog istražitelja Sefedina Škrijelja koji je snimao mjesto tokom prvog uviđaja, iako je tokom suđenja Tužilaštvo KS tvrdilo da snimak nije napravljen.

Policijski službenici PU Ilidža Elvedin Boja i Velibor Ristivojević su bili kontradiktorni kada je u pitanju položaj tijela Dženana Memića. Boja je kazao kako je Memić ležao na leđima, dok je Ristivojević kazao kako je ležao potrbuške. Utvrđeno da je moglo doći do promjene u položaju jer je Memić bio živ i micao je noge i ruke.

Istražitelj Škrijelj koji je vodio uviđaj, kazao je kako je sačinjen snimak na mjestu stradanja Dženana Memića, a ne kao što je tužilac Meris Ćato kazao na ročištu 18.12.2017. godine da uviđaj nije sniman. Škrijelj je kazao kako je imao kameru koju su svi vidjeli, ali snimak još nije dostavljen odbrani i advokatu porodice Memić.

"Škrijelj, čovjek koji je radio uviđaj, potvrdio je ono što smo čuli i od kriminalističkog tehničara. Na pitanje advokata Rusmira Karkina da li je pronađeno mjesto kontakta gdje je došlo do udara vozila u pješaka, on je rekao 'ne', odnosno ni približno ono što bi asociralo na to. Kazao je kako je pronađeno 10 tragova, kapljice krvi i ostaci stakla i plastike, a ne kako smo ranije slušali 70 ili 80 tragova. Stvar je potpuno jasna - Džennan Memić je ubijen. Sada treba priču dovesti do kraja i nadam se da će do toga brzo doći", kazao je Ifet Feraget, advokat porodice Memić.