Nastavak 13. juna
104

Suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću odgođeno nakon prigovora advokata Rusmira Karkina

Piše: I. Č.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nastavak glavnog pretresa u slučaju Ljubo i Bekrija Seferović odgođen je danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu, nakon što je advokat optuženih prigovorio komentarima predstavnika Tužilaštva zato što je tehničko osoblje policajac, a ne zaposlenik Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Na početku suđenja pušten je snimak nadzorne kamere s Kuvajtske ambasade u Sarajevu, kao i na prethodnim ročištima, a tužiteljica Amina Ruždić je kazala da se na snimku vidi kombi kojim je kobne noći upravljao Seferović.

Na to je advokat Rusmir Karkin prigovorio, kazavši da nije istinit navod da se na snimku vidi kombi VW, kao ni gdje kombi skreće i ko njim upravlja.

"Ja ne znam zbog čega je Kantonalni sud u Sarajevu odgodio suđenje, jer nije bilo razloga za to", kazao je Karkin za Klix.ba, dodavši da su mogli nastaviti gledati snimak i bez policajca zbog kojeg je, uz ostalo, prigovorio.

"Tehničko osoblje je policajac, a trebalo bi da bude zaposlenik Tužilaštva. On se pojavljuje već mjesecima u ovom postupku, jer svaki snimak, uključujući sve nalaze vještaka, sve snimke, sve skice, sve pušta jedan te isti čovjek", rekao je Karkin.

Suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću odgođeno je za 13. juni. Podsjećamo, Ljubo je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a Bekrija je optužen za krivično djelo sprečavanja dokazivanja.

Kobne noći smrtno je stradao Dženan Memić, a ročištu je prisustvovao i njegov otac Muriz Memić. On je ranije za Klix.ba kazao da Tužilaštvo KS do sada nije iznijelo nijedan dokaz da je riječ o saobraćajnoj nesreći.

Tvrdi da je Dženan ubijen i da će on to dokazati.