Suđenje Iliju Jurišiću nastavlja se u februaru

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
28.11.2011. u 16:45
0
5
Suđenje Iliju Jurišiću nastavlja se u februaru
0
Suđenje Iliju Jurišiću nastavlja se u februaru Ilija Jurišić sluša presudu Apelacionog suda
Nakon što su danas saslušana tri svjedoka pred Vijećem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, predsjednik sudskog vijeća Dragan Mirković, nastavak suđenja Tuzlaku Iliji Jurišiću zakazao je za kraj februara naredne godine.
U sudnici je danas, kao i u prvostepenom postupku, saslušan pukovnik Mile Dubajić, nekadašnji komandant kasarne ''Husinska buna'' u Tuzli, dok su Mehmed Bajrić, načelnik CJB Tuzla i Enver Delibegović svjedočili videolinkom iz Sarajeva.

''Svi oni su ostali pri svojim ranijim iskazima. Prema mom mišljenju, najzanimljiviji dio današnjeg ročišta je sučeljavanje Dubajića i Bajrića. U jednom trenutku Bajrić je rekao kako Dubajić ne govori istinu, a pozvao je Sudsko vijeće da koristi poligraf'', kaže predsjednik Fondacije Istina, pravda, pomirenje Sinan Alić.

Za naredno ročište koje je zakazano za 27., 28. i 29. februar Sudsko vijeće je pozvalo sve komandante CJB-a koji su učestvovali u operaciji povlačenja jedinica JNA iz Tuzle 15. maja 1992. godine.

Podsjetimo kako je Jurišić prvostepenom presudom oglašen krivim i osuđen na 12 godina zatvora. Presudu je ukinuo Apelacioni sud koji je naložio novo suđenje pred izmijenjenim Sudskim vijećem.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: