{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud zabranio štrajk ljekara u HNK

F
13.2.2018. u 09:52
3
10
Sud zabranio štrajk ljekara u HNK
3
Sud zabranio štrajk ljekara u HNK
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon zaprimljenog sudskog rješenja o zabrani štrajka, štrajk doktora medicine i stomatologije HNK danas je prekinut, potvrdila je Feni predsjednica Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNK Kristina Bevanda.
"Nakon zaprimljenog sudskog rješenja o zabrani štrajka konsultirali smo se s našim advokatskim timom i rečeno nam je da se rješenje, bez obzira što je po svim aspektima nezakonito, mora poštovati dok se ne dokaže suprotno", kazala je Bevanda.

Dodala je kako će advokatski tim uložiti žalbu na odluku Općinskog suda Mostar te da će se Sindikat doktora medicine i stomatologije HNK o daljnjim koracima odlučiti tokom današnjeg dana.

Podsjećamo, doktori medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanskog kantona stupili su u ponedjeljak u generalni štrajk.

Od kantonalne Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim kantonima. Također, traže povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: