|

Sud u Sarajevu ponovo oslobodio Seferoviće: Nisu krivi za smrt Dženana Memića

Sud u Sarajevu ponovo oslobodio Seferoviće: Nisu krivi za smrt Dženana Memića
1.086
M. N.
13.1.2020. u 14:26
182
komentara
1k

dijeljenja
1/9 Bekrija i Ljubo Seferović (Foto: I. Š./Klix.ba)
2/9 Porodica Memić (Foto: I. Š./Klix.ba)
3/9 Foto: I. Š./Klix.ba
4/9 Foto: I. Š./Klix.ba
5/9 Foto: I. Š./Klix.ba
6/9 Foto: I. Š./Klix.ba
7/9 Foto: I. Š./Klix.ba
8/9 Foto: I. Š./Klix.ba
9/9 Foto: I. Š./Klix.ba
Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu danas je po drugi put izreklo prvostepenu presudu kojom su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni krivice za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je 8. februara 2016. godine stradao Dženan Memić.
Predsjedavajući sudija Igor Todorović kazao je kako Tužilaštvo KS nije dokazalo van razumne sumnje da su optuženi krivi navodeći i dijelove nalaza vještaka banjalučkog Centra Zenit, čiji su vještaci rekonstrukcijom utvrdili da optužnica ne odgovara činjeničnom stanju, kao i vještaka medicinske struke koji je kazao kako povrede na Dženanovom tijelu ne odgovaraju onima koje bi izazvala saobraćajna nesreća.

Također, u cijelosti je prihvaćen nalaz vještaka, što je presudno utjecalo na to da se donese oslobađajuća presuda.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao 8. februara 2016. dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži. Sedam dana kasnije preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od zadobijenih povreda.

Slučaj je prvobitno vođen kao saobraćajna nesreća, da bi ga Tužilaštvo za vrijeme glavne tužiteljice Dalide Burzić prekvalifikovalo u krivično djelo ubistva, a potom opet vratilo na saobraćajnu nesreću te je za ovo krivično djelo podignuta i optužnica.Prva prvostepena presuda donesena je 16. jula 2018. godine, ali je Vrhovni sud FBiH poništio i vratio na ponovno suđenje te naredio novo vještačenje saobraćajne nesreće.
Prijavi grešku


Komentari (182)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...