Akcija Step
2

Sud u Mostaru odredio pritvor dilerima koji su rasturali heroin po Hercegovini

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Kantonalni sud u Mostaru odredio je pritvor za deset osoba koje su uhapšene u akciji Federalne uprave policije kodnog naziva STEP zbog sumnje da su se bavili organizovanim kriminalom i prodajom droge.
Pritvor u trajanju najduže do mjesec, na prijedlog Kantonalog tužilštva HNK, određen je Admiru Demiroviću, Aldinu Demiroviću, Selimu Demiroviću, Denisu Grahi, Goranu Oručeviću, Mirzi Šteti, Gordanu Marijanoviću, Danijelu Prci, Jasminu Kresi i Danijelu Peharu.

Pritvor je određen zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djel “Organizirani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i krivičnim djelom “Teška krađa” Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva HNK.

Kantonalni Sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike, kao i da će ponoviti krivično djelo za koje se terete, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili čak teža.

Kantonalno tužilaštvoHNK, u saradnji sa Federalnom upravom policije (FUP Sarajevo) nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.