{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud u Bijeljini: Rosić tvrdi da je Glamočanina ubio u nužnoj odbrani

S
26.7.2016. u 13:30
0
13
Sud u Bijeljini: Rosić tvrdi da je Glamočanina ubio u nužnoj odbrani
0
Sud u Bijeljini: Rosić tvrdi da je Glamočanina ubio u nužnoj odbrani
Bijeljinsko tužilaštvo (Foto: SRNA)
Mile Rosić (38) koji je osumnjičen za ubistvo Siniše Glamočanina (30) u Bijeljini 20. jula tvrdi da je pucao u nužnoj odbrani, braneći svoj život.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Rosić i Glamočanin, obojica iz Bijeljine, već su osuđivani za ubistva, a osumnjičeni je od decembra prošle godine boravio na uslovnoj slobodi, nakon skraćenja zatvorske kazne za tri godine.

Na ročištu za određivanje pritvora koje je danas održano u Okružnom sudu u Bijeljini, tužilac Muhamed Gruhonjić rekao je da je Rosić osumnjičen za ubistvo i da je više puta osuđivan za isto krivično djelo, kao i da je zaprijećena kazna za izvršeno djelo veća od pet godina.

Branilac Veselin Londrović je u obraćanju sudu osporavao osnovanu sumnju za ubistvo, uz tvrdnju da je Rosić postupao u nužnoj odbrani i rekao da se umjesto pritvora dalja istraga može zaštititi izricanjem mjera zabrane ili određivanjem kućnog pritvora osumnjičenom.

Londrović je rekao da je Glamočanin došao na kućni prag Rosiću i prijetio da će ga ubiti i da će mu silovati kćerku, ukoliko ovaj ne "izađe" iz određenih poslova.

Prema njegovim riječima, potom je Glamočanin laktom udario Rosića u čelo, gurnuo ruku u kožnu torbicu obješenu oko vrata i povukao pištolj, nakon čega je Rosić, braneći svoj život, pucao u njega iz pištolja.

Branilac je prenio Rosićevu tvrdnju da se ne sjeća koliko je hitaca ispalio i gdje je pogodio Glamočanina, ali da je imao namjeru da mu puca u ruke i na taj način eliminiše prijetnju.

Odbrana navodi i da Rosić nije bježao od policije, nego je pobjegao i skrivao se u strahu od mogućih saučesnika Glamočanina.

Londrović je na ročištu rekao da je u kriminalističko-tehničkom izvještaju potvrđeno da je Glamočanin imao u torbici pištolj sa 12 metaka u okviru i jednim metkom u cijevi, kao i da su neki od hitaca koje je ispalio Rosić pogodili Glamočanina u ruke.

On je istakao i da je Glamočanin osuđivan za ubistvo dvojice policajaca u Beogradu, da je izdržao devetogodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici i da u Okružnom sudu u Bijeljini još ima aktivnih predmeta koji se protiv njega vode.

Sudija Mensur Đonlić odredio je Rosiću pritvor od 30 dana koji teče od dana njegove dobrovoljne predaje policiji - tri dana nakon ubistva, 23. jula.

Rosić se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu u Bijeljini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: