{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud BiH: Potvrđena optužnica u predmetu Miralem Macić

F
11.8.2011. u 16:31
0
0
Sud BiH: Potvrđena optužnica u predmetu Miralem Macić
0
Sud BiH: Potvrđena optužnica u predmetu Miralem Macić
Sud BiH
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je u srijedu optužnicu u predmetu Miralem Macić, koja optuženog Macića tereti za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.
U optužnici se, između ostalog, navodi da je Macić, kao pripadnik rezervnog sastava tadašnje CSB Mostar - SJB Konjic MUP-a RBiH, neutvrđenog datuma, u drugoj polovici mjeseca maja 1992. godine, u mjestu Bradina, lišio života dva civila srpske nacionalnosti.

Kako se dalje navodi u optužnici, optuženi Macić je u drugoj polovini mjeseca juna 1992. godine, zajedno sa drugim pripadnicima rezervnog sastava SJB Konjic, boravio u mjestu Sitnik, općina Konjic i pri tome lišio života slabopokretnog starca srpske nacionalnosti.

Macić, je 27. maja 1992. godine, u mjestu Bradina, nanosio snažne tjelesne i duševne boli zarobljenim civilima srpske nacionalnosti.

18. septembra 1992. godine, optuženi Macić je, kako se navodi u optužnici, u naselju Varda, općina Konjic, fizički zlostavljao jedno lice nanijevši mu snažan tjelesni i duševni bol, i tom prilikom mu oduzeo i putničko vozilo, saopćeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: