{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sud BiH odredio pritvor Veselinu Vlahoviću

S
27.8.2010. u 15:44
0
7
Sud BiH odredio pritvor Veselinu Vlahoviću
0
Sud BiH odredio pritvor Veselinu Vlahoviću
Foto: Tužilaštvo BiH
Sud Bosne i Hercegovine donio je 27. augusta 2010. godine rješenje u predmetu Veselin Vlahović, kojim se osumnjičenom Veselinu Vlahoviću određuje jednomjesečni pritvor. Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 26. septembra 2010. godine.
Veselin Vlahović osumnjičen je za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Sud je odredio pritvor cijeneći da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog. Također, Sud je odredio pritvor cijeneći da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu, ometao krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike. Sud je odredio pritvor i zbog vanrednih okolnosti, jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a s obzirom na način izvršenja ili posljedicu krivičnog djela, postoji stvarna prijetnja narušavanja javnog reda, puštanjem osumnjičenog na slobodu, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: