Sud BiH: Jednomjesečni pritvor Orozu i drugima

S
SRNA
19.12.2011. u 18:46
0
0
Sud BiH: Jednomjesečni pritvor Orozu i drugima
0
Sud BiH: Jednomjesečni pritvor Orozu i drugima Sud BiH
Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Danijelu Orozu, Faruku Elezoviću, Samiru Etemoviću, Draganu Gajiću i Stipi Pravdiću, osumnjičenim da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.
U saopštenju iz Suda BiH navodi se da pritvor počinje teći danom isticanja ili ukidanja pritvora određenog po rješenju Okružnog suda u Trebinju, odnosno Vrhovnog suda Republike Srpske, i to Orozu, Gajiću i Pravdiću od 20. decembra ove do 20. januara naredne godne, a Elezoviću i Etemoviću od 7. januara do 7. februara 2012. godine.

Nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, Sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Pritvor je u odnosu na sve osumnjičene određen zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike.

Prema rješenju Suda BiH, pritvor je u odnosu na osumnjičene Oroza, Gajića i Elezovića određen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će u slučaju puštanja na slobodu ponoviti krivično djelo, a u odnosu na Oroza, Gajića, Etemovića i Pravdića zbog postojanja bojazni od bjekstva osumnjičenih.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: