{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Danijel Oroz i drugi

F
28.12.2011. u 13:11
0
0
Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Danijel Oroz i drugi
0
Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Danijel Oroz i drugi
Sud BiH
Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i danas donio rješenje u predmetu Danijel Oroz i drugi, kojim se osumnjičenima za organizirani kriminal - Asadu Krajini, Slavku Davidoviću, Rajku Slijepčeviću, Branislavu Radujkoviću, Mersudinu Hadžiću i Zulfi Ramiću određuje jednomjesečni pritvor.
Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 26. januara 2012. godine.

Asad Krajina, Slavko Davidović, Rajko Slijepčević, Branislav Radujković, Mersudin Hadžić i Zulfo Ramić osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Pritvor je u odnosu na sve osumnjičene određen zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike.

Nadalje, pritvor je u odnosu na osumnjičene Rajka Slijepčevića, Mersudina Hadžića i Zulfu Ramića određen i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će u slučaju puštanja na slobodu osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Pritvor je u odnosu na osumnjičenog Slavka Davidovića određen i jer je utvrđeno postojanje bojazni od njegovog bjekstva, saopćio je Sud BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: