BiH
0

Sud BiH: Igor Milutinović osuđen na godinu zatvora za neovlašteni promet drogama

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine donijelo i javno objavilo presudu kojom je optuženi Igor Milutinović oglašen krivim za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

S tim u vezi, Sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od godinu dana, saopćio je Sud BiH.

Optuženi Igor Milutinović je oglašen krivim što je Aleksandar Ivković, nakon što se dogovorio s kupcem s područja Zagreba, Republika Hrvatska, da mu radi prodaje na područje Hrvatske doprema drogu "cannabis", tokom decembra 2012. godine i januara 2013. godine, u više navrata angažovao Igora Milutinović da za njegov račun iz Bileće preveze drogu "cannabis" na područje Ljubuškog te je preda Zoranu Pilatiću i osobama koje je ovaj po Ivkovićevom nalogu pronalazio da za novčanu nagradu na područje Republike Hrvatske prevezu i predaju kupcu u Zagreb.

Na osnovu člana 56. KZ BiH optuženom Milutinoviću je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru. Optuženom Milutinoviću izrečena je mjera sigurnosti oduzimanja predmeta.

Milutinović je obavezan da nadoknadi troškove krivičnog postupka, čiju će visinu Sud odrediti posebnim rješenjem te sudski paušal u iznosu od 100 KM u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.