{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Stvarna moć 3. oktobra je u rukama vas - glasača"

S
1.10.2010. u 15:55
0
4
"Stvarna moć 3. oktobra je u rukama vas - glasača"
0
"Stvarna moć 3. oktobra je u rukama vas - glasača"
Valentin Inzko (Foto: OHR)
Najvažniji prioritet za Bosnu i Hercegovinu ovih dana je da građani u nedjelju izađu na glasanje i da glasaju. Glasanje predstavlja jedno od najmoćnijih oruđa koje građani imaju da utiču na budućnost svoje zemlje i svoju vlastitu budućnost, poručio je visoki predstavnik Valentin Inzko.
"Stvarna moć 3. oktobra neće biti u rukama političara ili visokog predstavnika, već u rukama vas - glasača", rekao je danas visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko. "Molim vas, izađite i glasajte u nedjelju! To je ne samo vaše demokratsko pravo, to je i vaša odgovornost – prema sebi, prema vašoj zemlji i prema budućim generacijama".

"Političari za koje glasate su ljudi koji će vas predstavljati u zemlji i inostranstvu – izaberite ih pažljivo! Visoka stopa odziva glasača će pokazati njima, ali i svijetu, da vam je stalo", dodao je.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU je naglasio važnost izbora kako bi se Bosna i Hercegovina vratila na put ekonomskog oporavka i članstva u EU, navodi se u saopćenju.

"Ne dozvolite da budete odvraćeni govorom koji vodi podvojenosti. Fokusirajte se na ona pitanja koja vas najviše brinu u vašem svakodnevnom životu, svejedno da li je to obrazovanje, zapošljavanje ili socijalne službe. Možete utjecati na stranke tako što ćete napraviti svoj vlastiti odabir sa liste stranke", naglasio je Inzko. "Pažljivo pogledajte listu i siguran sam da ćete naći kandidate koji zaslužuju vaše povjerenje."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: