Veliki donator Fondacije
283

Studentski dom "Izvor nade" od danas nosi ime “Prof. dr. Fikret Hadžić"

Klix.ba
Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ danas je u Sarajevu upriličila svečanost povodom preimenovanja Studentskog doma “Izvor nade“ u PU Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“.

Prof. Hadžić dao je nemjerljiv doprinos u radu Fondacije i funkcioniranju Studentskog doma. Bio je jedan od osnivača Fondacije “Izvor nade“, član Upravnog odbora Fondacije i Studentskog doma, vakif Studentskog doma i donator Fondacije, pokretač akcije "Iftari" i brojnih drugih aktivnosti koje su rezultirale unapređenjem rada Fondacije i studentskog doma.

Eldin Kunto, predsjednik Upravnog odbora Fondacije “Izvor nade“ naglasio je da Fondacija nastavlja ono što je profesor oduvijek želio a to je da nijedno dijete koje želi da se školuje ne ostane bez prilike za obrazovanjem.

“U ime porodice Hadžić želim se zahvaliti dragim prijateljima Fondacije 'Izvor nade' koji su donijeli odluku da preimenuju ovaj studentski dom u znak sjećanja, ljubavi i poštovanja prema našem babi i suprugu. Sjećam se kad nam je babo pričao kako je sa samo jednim koferom došao iz Foče u Sarajevo da studira. Dok je studirao, živio je u jednom studentskom domu u kojem je često bila galama, glasna muzika, pravila se nisu poštovala. Tada je sanjao o domu u kojem bi imao puno bolje uslove za učenje i boravak. Tako je i poželio da postoji dom koji je nekad i njemu bio potreban. Hvala Allahu dž.š. da je dočekao da pomogne u izgradnji ovog doma“, kazala je Nejla Hadžić kćerka rahmetli profesora Hadžića.

Ploču sa imenom r. prof. Hadžića otkrili su članovi porodice, supruga Selveta i kćerke Anesa i Nejla, te u ime Fondacije, predsjednik Upravnog odbora Eldin Kunto.

Među zvanicama, pored prijatelja i aktivista Fondacije, i porodice profesora Hadžića na svečanosti su prisustvovali Esed Ivojević, sekretar Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija (SBNVO) i Eldin Mehić, prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.