{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studentima umjesto bonova elektronske kartice

F
11.4.2011. u 13:33
0
9
Studentima umjesto bonova elektronske kartice
0
Studentima umjesto bonova elektronske kartice
Studentski dom "Bjelave"
Studenti koji žive u dva studentska doma u Sarajevu Studenski dom "Nedžarići" i Studentski dom "Bjelave" zamijenili su tradicionalne bonove za obrok moderniziranim elektronskim studentskim karticama.
Primjena ovih kartica počela je od 1. aprila, a već od narednog mjeseca moći će ih koristiti u bilo kojem od dva doma.

Kako je izjavio Feni direktor Studentskog centra Sarajevo Emir Kadrić, bonovi su bili podložni falsificiranjima, a nove kartice bit će ujedno i identifikacijski dokument na kojem je i slika korisnika.

Dodao je da se odavno tražilo rješenje za zamjenu bonova, koji su ujedno i zabranjeni jer na neki način predstavljaju i štampanje novca, ali da je uvođenje elektronskih kartica iziskivalo finansijske troškove, zbog toga je trebalo dugo vremena da se projekt realizira.

"Kada smo krenuli u poslove fiskalizacije uspjeli smo nabaviti i nove uređaje za uvođenje elektronskih kartica", pojašnjava Kadrić, naglašavajući da će se u narednom periodu nastojati uvesti i pogodnost za studente da bi mogli u određenim trgovinama kupovati po povoljnijim cijenama.

Cilj je da elektronske kartice imaju funkciju ključa za paviljone u domovima, a kartice će najviše biti u upotrebi tek naredne školske godine kada svaki korisnik doma bude zadužio karticu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: