Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar se nasa djeca stalno moraju boriti preko medija za svoja prava? Ministre zasto ne radite svoj posao, djeca i senat cekaju vise od pola mjeseca na vasu saglasnost. Bravo studentski parlament, stalno se za nesto borite
@Mudrac4343 Neka djeca uče, a ne da se "bore" za nekakve gluposti.
@Mudrac4343 koja prava tikvane? imo je rokove, sto je propo?
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
U moje vreme bio je čuveni oktobar 2....
ovo je sve smijesno, danas mi lik govori kao u Sarajevu je 250 KM da ti polozi matematiku ...fuj i fax i ove preko interneta gluparije, radije sala pa po 10 nego ovo
Ovi danas imaju toliko rokova da je apsolutno nejasno kako nekome ostane nepolozen ispit. Imas oscjecaj da su svi apsolventi. Svaki mjesec iki svaki drugi neki ispiti.
Godinu obnavljam zbog ove online nastave iz razloga što ništa nisam naučila, online ispite moj fakultet nije imao, tehnički fakultet ne može online raditi. Ne krivim profesore za svoje neznanje, oni su se potrudili stvarno i imamo prodekana za poželjeti, ali shvatite i da ne može svakome odgovarati da uči online, ne ide jednostavno, koliko god se neko trudio. Žao mi je kolega koji će obnoviti godinu zbog jednog predmeta, zbog njih se najviše i borimo za taj rok.
Molio bih Ministra Anisa Krivica da odmah koliko je sutra potpise taj dodatni ispitni rok za studente kojima je ostao jedan ispit da poloze. Nasa djeca su prioritet svih prioriteta, pa im se treba omoguciti da poloze taj jedan ispit. Svi smo mi studirali i znamo sta znaci kad jedan ispit ostane da se polozi. Zato je potrebno omoguciti nasim studentima da poloze taj jedan ispit, kako bi mogli aplicirati za svoje poslove za koje su se i skolovali.
Hahahhahah pozeri Allahovi hoce dodati rok... pusila se trava, izigravali **bace na šišama, bili snobovi na silu, pozirali po kafeima a i po instagramima... Boga mi slusale se Jelene, Cece, Sladje... i sad bi rok dodatni. Ne daji stoci seljackoj, jer ne umije da cijeni. Nisu ovo buduci akademski gradjani, nego papci mrtvi.
@BrnoUltraCZ reče intelektualac sa dva završena razreda srednje i knjigama za treći
@Madjionicar Zavrsio u CZ, ali ne bih da ispadne da se hvalim sa pricom gdje i sta, da se ne iskompleksiras puno 😂😂😂😂 🇨🇿🇪🇺 A vokabular mora biti prilagodjen tebi papak, jer knjizevni jezik ne bi ni shvatio. Zato ti porucujem, mozes sada ili malo kasnije na koljena da ti se u usta popisam. Hvala, prava si momcina 👌🏼 Oh akademice moj ❤😂😂😂
Svima da se prizna jedan ispit od ministra, samo dok ih krene.
unsa karino studenti u zimbabveu imaju vise prava i sto je najgore bolje profesore ahhahahaha
Stavljaj rokova dok se ne položi. Da su profesori pametni tužili bi 90% studenata za mobing
Samo iz jednog predmeta (a držim ih 5) morao sam organizovati ispite 3.6., 23.6 6.7 20.7 7.9 25.9. i možda i 4.10. Sedam rokova! Od 157 studenata do sada položilo 136. Od toga po ocjenama 39+33+26+26+12. Petnaest studenata nije izlazilo na ispite nijednom. Sad na ovim zadnjim rokovima (koje opet moram praviti) prijave se 2 studenta i ne pojave na ispitu. Volim svoj posao. Sretan sam kada su i studenti sretni. Ali što je mnogo, mnogo je.
Ja kao student kojem fali parcijala do diplome ovoliko dugo moram čekati da se ministarstvo odluči da li će nam dati dodatni rok ili ne. Kao da nam daju 1000 KM a ne dodatni rok.... Stresniji mi je bio ovaj period nego 3 godine studiranja.
Ja kao student kojem fali parcijala do diplome ovoliko dugo moram čekati da se ministarstvo odluči da li će nam dati dodatni rok ili ne. Kao da nam daju 1000 KM a ne dodatni rok.... Stresniji mi je bio ovaj period nego 3 godine studiranja.
Pa šta je onda SPUS tražio? U Zakonu o visokom obrazovanju svakako postoje redovni septembarski ispitni rok za sve predmete i drugi rok koji ima samo jedan ispit. Po ovoj vijesti ispada da nisu morali ništa pitati. Neki fakulteti su organizovali dva puna ispitna roka u septembru. Neki će pored toga organizovati još jedan sa jednim ispitom. Neki su shvatili da treba organizovati jedan puni i dva sa jednim ispitom. Neki će ostati kao i ranijih godina.
Profesore pogledajte malo ispite vasih kolega i nacin na koji su pravili predavanja, vjezbe te sam odnos prema studentima. Prvog cu spomenuti Esmira Pilava na cijim predmetima prolaznost je minimalna, zbog njegovog ne zalaganja za predmete koje drzi.
"Hocemo liberalizaciju na slobodnu univerzitetsku misao" Risto Podvoznjak 68'
studenti obaraju vlade i sisteme u svijetu a ovi nasi se bore za ispitni rok
@rIder studenti su budaaale.. to tek treba da se nauci zivotu.. nista ono ne zna.. a ne da vlade rusi
@rIder Sto bi mi obarali vlade kad vi vise volite Sda od svoje majke. Vise to nije ni ljubav nego klan.
nase obrazovanje tone.. a studenti zahtjevaju sto lakse ispite i sto vise rokova
hooocemooo prolaz na 50 bodova! hocemo 15 rokova u godiniii.. gooonjaamo prooovdu
Nije mi jasno ovo "prošenje socijalnog ispita". Po bolonjskom sistemu se još uči i polaže parcijalno, pišu seminari, skupljaju bodovi i sl. mnogo je lakše nego prije i opet ne mogu sjesti i (na)učiti. Socijala može samo za one koji opravdano nisu mogli pristupiti ispitima u redovnim rokovima: zdravstveni razlozi, porodični razlozi, razlozi djelovanja više sile.
Evo, jednostavno: Za šta je Rifat Škrijelj, kao rektor UNSA, bio plaćen zadnja 2 mjeseca? Šta je, konkretno, od posla on uradio, pa da opravda svoju platu? Fuj uhljebi jedni ljigavi, niste ništa više nego vic od Univerziteta.
ej ovo studiranje i rokovi....kad se šetim, hoće li bit socijala ili neće....fuj