Učešće 18 fakulteta
511

Studenti sarajevskog PMF-a i ove godine osvojili medalje na Primatijadi u Crnoj Gori

Piše: M. N.
Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu vratili su se s regionalnog takmičenja u sportu i nauci fakulteta bivše Jugoslavije koje je održano u Budvi.

Iako je samo mala grupa sarajevskih studenata uspjela otići na Primatijadu zbog nedostatka finansijske podrške ipak su pokazali naš grad i fakultet u najboljem svijetlu.

Ove godine odbojkašice i fudbaleri iz Sarajeva su postigli najzapaženije rezultate osvojivši prva mjesta u velikim i teškim konkurencijama.

"Priznajem da je bilo jako teško i naporno kako zbog vremenskih uslova tako i zbog kvaliteta ostalih ekipa. Mislim da nam je u osvajanju najviše pomogao timski duh i odlično raspoloženje koje na Primatijadi nikad ne fali", kazala je Asija Džafić, koordinatorica Primatijade.

Za zlatnu ekipu odbojkašica ove godine su nastupale Asija Dzafić, Amina Ahmetović, Azra Hasić, Tea Zulčić, Ilona Lalić, Sara Dupovac i Anđela Stojanović.

"Zbog prošlogodišnjeg srebra u odbojci i dobrog plasmana u naučnim radovima, ove godine nadali smo se zlatu, što smo na kraju i ostvarili. Pored dobrog plasmana, društvo i organizacija je bila odlična. Čestitam mojim saigračicama i fudbalerima na osvojenom zlatu i da slijedeću Primatijadu branimo titulu", kazala je Azra Hasić.

Za zlato u fudbalu su se izborili Edin Habibija, Haris Baručija, Vedad Salčin, Vedad Heto, Nedim Šečić, Dženan Bečković i Petar Marković.

"Ostvareni rezultat je plod drugarstva i dugogodišnjeg igranja zajedno, zahvaljujemo se Centru za ihtiologiju i ribarstvo kao i firmi '3a-design namještaj po mjeri' na izdvojenim sredstvima I nadamo se da će ih dogodine biti više, a mi ćemo se potruditi da ponovimo rezultate od ove godine", rekao je Habibija.

Treće mjesto osvojile su Amina Selimović i Envera Huskić iz oblasti geografije.

Na ovogodišnjoj Primatijada učestvovalo je 1.500 studenata sa 18 fakulteta iz zemalja bivše Jugoslavije.