Šetali Sarajevom
195

Studenti promovirali upis na UNSA: Budi što jesi, studiraj šta želiš

Klix.ba
Studenti Univerziteta u Sarajevu organizovali su danas šetnju od Gradske tržnice do BBI centra kako bi promovisali upis na fakultete sarajevskog Univerziteta.

Šetnjom su promovirali i manifestaciju "Dan/noć otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu" koja će biti održana 19. aprila od 15:00 sati u Zemaljskom muzeju BiH.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

"Izbor učenika za profesionalni razvoj i nastavak školovanja na našem univerzitetu, odabir životnog puta znanja i umijeća je naš prioritet i zadatak koji namjeravamo i ostvariti. Stoga šaljemo univerzalnu poruku svim mladim ljudima 'Budi što jesi, studiraj šta želiš!", poručili su studenti noseći plakate.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Ovogodišnje druženje sa učenicima, roditeljima i pedagoškim radnicima, osmišljeno u cilju podrške profesionalnoj orijentaciji, ove godine je pripremljen na zanimljiv i nekonvencionalan način. Svi prisutni imat će priliku uživati u bogatom umjetničkom, kulturnom i muzičkom programu koji je kreiran zajedničkim, kreativnim idejama akademija UNSA.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Osim nekonvencionalnog kulturno-umjetničkog performansa prisutni će osnovne informacije o studijskim programima i fakultetima imati priliku neposredno dobiti uz druženje sa rektorom, prorektorima, alumnijima svih društvenih grupacija, predstavnicima fakulteta i akademija te studentima.