{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti predlažu da most na Skenderiji nosi naziv po Armiji RBiH

14.4.2015. u 20:13
848
93
Studenti predlažu da most na Skenderiji nosi naziv po Armiji RBiH
848
Studenti predlažu da most na Skenderiji nosi naziv po Armiji RBiH
Foto: Arhiv
Udruženje studenata Pravnog Fakulteta Univerziteta u Sarajevu oglasili su se saopćenjem u kojem predlažu da se mostu na Skenderiji da naziv Most Armije Republike BiH.
"Sramotno je da ni 20 godina nakon okončanja agresije na našu državu, u glavnom gradu nema ulice, mosta ili trga koji nosi naziv vojne formacije zahvaljujući kojoj danas živimo u slobodnoj BiH. Studenti prava kao buduća prva i posljednja linija odbrane ustavnopravnog poretka, suvereniteta i teritorijalnog integriteta države BiH, žele ovim putem poručiti da je neophodno očuvanje tekovina i tradicije odbrambenooslobodilačkog rata 1992.-1995. te da mladi ljudi ne zaboravljaju žrtvu koju su podnijeli građani i građanke BiH uprkos čestim suprotnim navodima", navodi se u saopćenju.

Studenti ovog udruženja čestitali su svim pripadnicima ARBiH, te građanima BiH 15. april - Dan ARBiH podsjećajući "na ulogu i značaj Armije RBiH u odbrani od agresije".

"Posebno ističemo činjenicu da je to bila jedina legitimna vojna formacija na tlu naše države i kao takva odražavala i jednu od najzanačajnijih vrijednosti Bosne i Hercegovine, a to je njena multietničnost", istakli su.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: