{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti postavili smrtovnice studentskom aktivizmu i demokratiji

17.5.2012. u 18:53
3
30
Studenti postavili smrtovnice studentskom aktivizmu i demokratiji
3
Studenti postavili smrtovnice studentskom aktivizmu i demokratiji
Izrevoltirani pasivnošću svojih kolega, koji su svoje probleme spremni rješavati samo postavljanjem i lajkanjem postova na društvenim mrežama, pojedini studenti Filozofskog fakulteta u Sarajevu jučer su na zidovima fakulteta izlijepili smrtovnice demokratiji i aktivizmu studenata.
Studenti su se na ovaj potez odlučili nakon što se na sastanku, na kojem su trebali govoriti o svojim problemima, pojavilo samo 30 studenata. Ovo je bila prilika da studenti otvoreno progovore o svim problemima, međutim, kako je nisu iskoristili, zaključuje se da pravih problema zaista i nema.

"Na sastanak su bili pozvani studenti svih 14 odsjeka sa svojim predstavnicima iz OPSFF-a, krovne organizacije na Filozofskom fakultetu koja se bori za prava studenata, a pojavilo ih se oko 30. Prisutni studenti, izrevoltirani pasivnošću svojih kolega, koji na oficijelnoj Facebook grupi OPSFF izgledaju kao masa koja želi da stane ukraj problemima, neorganizovanosti, nepoštivanju zakona i ušutkivanju studenata, izlijepili su jučer na zidovima fakulteta smrtovnicu demokratiji i aktivizmu studenata", rekla nam je jedna studentica Filozofskog fakulteta.

U kreativnoj smrtovnici stoji da je preminuo i posljednji tračak demokratske zajednice na ovoj visokoškolskoj ustanovi usljed pretjerane pasivnosti njenih vitalnih faktora, odnosno studenata.

Smrtovnicu, koja je još jedan dokaz nezainteresiranosti mladih ljudi da se aktivno uključe u rješavanje svojih problema, uposlenici Filozofskog fakulteta su veoma brzo uklonili.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: