{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti iz SBK vraćeni u studentske domove

S
10.10.2011. u 15:13
0
64
Studenti iz SBK vraćeni u studentske domove
0
Studenti iz SBK vraćeni u studentske domove
Emir Suljagić
Ministarstvo obrazovanja i nauke KS zatražilo je od uprave JU Studentski centar Sarajevo da studentima iz Srednjebosanskog kantona stavi na raspolaganje slobodne krevete koji su im pripali nakon javnog konkursa za popunjavanje slobodnih mjesta u studentskim domovima.
Dvije stotine i pedeset studenata trebalo je ostati bez smještaja u studentskom domu zbog neodgovornosti vlasti u SBK koje nisu odborile subvenciju za smještaj i ishranu u ovoj akademskoj godini.

"Uzimajući u obzir vanredne i kompleksne okolnosti u vezi sa formiranjem vlasti u tom kantonu, Ministarstvo oobrazovanja i nauke KS ne želi da teret neodgovornosti i politike ultimatuma snose studenti, koji su i bez ovakvog 'tretmana' jedna od ugroženih grupa u ovom društvu", kazao je ministar Suljagić.

Studenti iz SBK će, od utorka, 11. oktobra 2011. moći koristiti usluge JU Studenstski centar Sarajevo, prema ranije propisanim i dogovorenim uslovima, odnosno po cijenama u koje je uračunata subvencija.

"Ministarstvo obrazovanja i nauke KS će odmah nakon formiranja vlasti u SBK pristupiti rješavanju dugogodišnjeg problema subvencioniranja usluga studentskih domova za studente iz SBK, a ova je odluka Ministarstva gest dobre volje, uzimajući u obzir tešku finansijsku situaciju u BiH", kazao je Suljagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: