{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti iz SBK ne mogu plaćati dom, mnogi prekinuli studije

F
10.10.2011. u 14:00
0
35
Studenti iz SBK ne mogu plaćati dom, mnogi prekinuli studije
0
Studenti iz SBK ne mogu plaćati dom, mnogi prekinuli studije
Studentski centar u Sarajevu trenutno ima oko 250 upražnjenih mjesta nemijenjenih za smještaj studenata, a radi očuvanja poslovanja slobodne kapacitete uskoro će po punoj cijeni ponuditi na raspolaganje svim zainteresiranim studentima Univerziteta u Sarajevu.
Direktor Centra Emir Kadrić kazao je Feni da se radi o mjestima koja su po osnovu uvjeta konkursa pripala studentima s područja Srednjobosanskog kantona, ali ih oni ne mogu koristiti jer im nadležni organi tog kantona nisu odobrili subvenciju na ime smještaja i ishrane za ovu akademsku godinu.

Ističe da im je, zbog toga, Studentski centar bio prisiljen svoje usluge ponuditi po punoj cijeni. Međutim, studenti SBK-a to nisu bili u mogućnosti plaćati, a mnogi od njih bili su prisiljeni prekinuti studije i vratiti se kućama.

Kadrić izražava žaljenje zbog studenata za koje kaže da najviše trpe zbog neriješene političke situacije u SBK-u, ali i navodi da će radi očuvanja poslovanja u Studentskom centru raspoložive kapacitete po punoj cijeni ubrzo ponuditi svim zainteresiranim studentima Univerziteta u Sarajevu i to uz mogućnosti noćenja te noćenja uz jedan ili dva obroka.

Kapacitet Studentskog centra Sarajevo u akademskoj 2011./2012. godini je 1.850 studenata Univerziteta u Sarajevu primljenih na smještaj i ishranu u studentske domove prema jedinstvenim kriterijima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: