Uoči Dana državnosti
567

Studenti iz Mostara poručili: Bosna i Hercegovina treba imati tekst himne

G. Š.
"Bosna i Hercegovina treba imati tekst himne" poruka je sa današnje debate na istoimenu temu koja je upriličena u organizaciji Pravnog fakulteta i Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Debatu je otvorila rektorica Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru Alena Huseinbegović, te čestitala svim prisutnim Dan državnosti, uz poruku da Bosna i Hercegovina zaslužuje tekst državne himne koji će osjetiti i prihvatiti svi građani naše domovine.

Univerzitet
Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru

Prije početka debate, prisutnim su se obratili i čestitali Dan državnosti dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru Amra Jašarbegović, te predsjednik Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru Kenan Begović.

Uz suočavanje stavova, vrhovnih kriterija i argumenata, apsolutnu pobjedu je odnijela afirmacijska ekipa studenata koja je zastupala ideju da Bosna i Hercegovina treba imati tekst državne himne.

Događaj je zatvorio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko - neretvanskog kantona Adnan Velagić uz čestitku Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Univerzitet
Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru

On je čestitao i pobjedničkoj ekipi današnje debate, nakon čega je podsjetio na historijske činjenice vezane za kontinuitet postojanja državnosti Bosne i Hercegovine.

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine upućuje iskrene čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.