{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti će podnijeti kolektivnu tužbu zbog prevare, Opardija i Zelkanović saslušani

12.2.2015. u 15:59
263
81
Studenti će podnijeti kolektivnu tužbu zbog prevare, Opardija i Zelkanović saslušani
263
Grupa od 60 studenta iz Travnika i Sarajeva razišla se ispred Zemaljskog muzeja BiH, gdje su od 10 sati jutros čekali ishod prevare koja im se dogodila kada su s firmom Eme Tours Travnik trebali krenuti na studentsko putovanje u Istanbul.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba


Nakon višesatnog informativnog razgovora u Policijskoj stanici Centar MUP-a KS, vlasnik agencije Mujo Opardija je pušten i sa studentima, koji su došli s njim, krenuo je nazad u Travnik. Kako nam je potvrdio jedan od studenata, dogovoreno je da će biti pokrenuta kolektivna tužba zbog prevare, a policijski službenici saslušali su Alagu Zukanovića na čiji račun je uplaćivan novac za putovanje.

"Neki studenti su krenuli u Travnik kako bi pokrenuli krivičnu prijavu, a dogovorili smo da ćemo pokrenuti kolektivnu tužbu, međutim, ja više ni u ništa ne vjerujem", rekao je jedan od razočaranih studenata.

Studenti su uplaćivali 139 KM u vrijeme akcije, a kasnije 199 KM za petodnevni boravak u Istanbulu sa doručkom. Kada je prva grupa došla na mjesto polaska u Travniku rečeno im je da moraju platiti još 50 eura za fakultativne izlete i zdravstveno osiguranje, te da u suprotnom neće krenuti. Studenti su platili i krenuli ka Sarajevu, gdje ih je čekala druga grupa. Kada su ušli u autobus, uposlenica firme Eme Tours kazala im je kako moraju dati 80 eura za fakultativne izlete i 20 KM za zdravstveno osiguranje, što su studenti odbili učiniti. Tada je nastao problem, jer osoba kojoj su davali novac lično ili uplaćivali na račun Alaga Zelkanović nije bio tu, odnosno pobjegao je.

Zelkanović također nije vratio novac osobama koje su platile aranžman, a prije mjesec dana otkazale putovanje, iako je rekao da će to danas učiniti.

"Zelkanović je bio na informativnom razgovoru, a s obzirom da nije podnesena krivična prijava ostavio nam je svoje podatke", rekao je za Klix.ba Rusmir Proho, glasnogovornik MUP-a SBK.

Studenti su u nevjerici, a kažu da nisu posumnjali jer su i ranije putovali u ovakvim aranžmanima, te da na Facebook stranici ove agencije imaju fotografije s prethodnih putovanja kao dokaz da su ona realizirana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: