{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti blokirali autobus u Sarajevu: Prevareni smo za putovanje u Istanbul

12.2.2015. u 13:05
8
186
Studenti blokirali autobus u Sarajevu: Prevareni smo za putovanje u Istanbul
8
Grupa od oko 60 studenata iz Travnika i Sarajeva okupila se ispred Zemaljskog muzeja BiH sa svojim roditeljima nakon što jutros nisu otišli na plaćeno putovanje u Istanbul.
Studenti su putem agencije Eme Tours Travnik uplatili petodnevni aranžman nazvan "University Break - 1.000 studenata iz BiH u osvajanju Turske", na koji su jutros u 10 sati trebali otputovati autobusom ove agencije. Međutim, do toga nije došlo, a oni poručuju da su prevareni.

Reporterka Klix.ba sa mjesta okupljanja javila je da su studenti blokirali autobus nakon što im je rečeno da moraju dati još 80 eura za fakultativne izlete, te 20 KM za zdravstveno osiguranje, ističući da o tome nisu bili prethodno obaviješteni. Pobunili su se i rekli da ne žele platiti, a oni koji su i prije mjesec dana otkazali putovanje tražili su povrat novca.

Alaga Zelkanović, predstavnik organizacije "Studentska putovanja", na čiji privatni račun i u čije ruke su studenti davali novac, prije dolaska autobusa napustio je mjesto okupljanja i, prema riječima očevidaca, otišao prema Vilsonovom šetalištu.

Pozvana je policija, a vlasnik agencije Mujo Opardija, koji je istovremeno i vozač autobusa, rekao je da je novac kod Zelkanovića. Njega, kako je kazao, danas nije vidio, iako mu je on obećao da će uskoro doći. Opardija je okupljenima kazao da ne može voziti, a potom je prijavio nestanak svoje torbice.

On je odveden na informativni razgovor u PU Centar, a studenti su ostali pred Zemaljskim muzejom, odakle poručuju da neće napustiti autobus.

Promotivna cijena putovanja iznosila je 159 KM, a regularna 199 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: