BiH
0

Studenti: 15. septembar je krajnji rok za renoviranje paviljona na Bjelavama

Klix.ba
Udruženje studenata Studentskog centra Sarajevo poručilo je da studentima koji žive u domovima Bjelave i Nedžarići nisu osigurani ni osnovni uslovi za život i rad, te da se zbog toga nalaze u teškom položaju. Kao jedan od problema ističu i nedonošenje zakona o studentskom standardu na nivou FBiH.

"Zbog nebrige i neodlučnosti nadležnih institucija koja traje već godinama, Udruženje studenata studentskog centra (USSC) odlučilo je poslati jasnu poruku da se obezbjede finansijska sredstva za renoviranje II paviljona u SN Bjelave. Smatramo da smo došli do stadijuma na kojem više ne možemo i nemamo gdje dalje. Tražimo da se krene u rješavanje problema studentskih domova. Osim renoviranja II paviljona u SN Bjelave zahtijevamo što skorije donošenje zakona o studentskom standardu na nivou FBiH", navedeno je u saopćenju USSC-a.

Iz Udruženja su rekli da oni, kao legitimni predstavnici stanara studentskih domova ne smiju dopustiti da domovi propadaju.

"Čekat ćemo do 15.09.2013. godine da održite svoja obećanja, u suprotnom ćemo se i na druge načine početi boriti za svoja prava. Ovim putem pozivamo sve institucije da učine sve ono za šta su nadležni, za šta ih mi kao građani plaćamo, inače nam ne preostaje da svoja prava tražimo na drugim mjestima", istakli su iz USSC-a i na zgradu Studentskog doma Nedžarići postavili transparent sa datumom do kojeg kažu da će čekati.