{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Stravično zvuči da se bilo kakvi politički razgovori vode u Karađorđevu"

F
22.4.2011. u 12:01
0
93
"Stravično zvuči da se bilo kakvi politički razgovori vode u Karađorđevu"
0
"Stravično zvuči da se bilo kakvi politički razgovori vode u Karađorđevu"
Gradimir Gojer
U povodu odluke Predsjedništva BiH da prihvati ponudu da se sastanak, trilateralnog karaktera (Srbija-Turska-BiH), na nivou predsjednika održi u Karađorđevu imam potrebu izraziti, kao građanin, kao stvaralac i kao Bosanac i Hercegovac svoje lično protivljenje ovako nelogičnoj odluci Predsjedništva BiH, navodi se u otvorenom pismu pisca i reditelja Gradimira Gojera članovima Predsjedništva BiH.
Ističe se da je povjesno poznato da su planovi o razgradnji države BiH, planovi o agresiji na državu BiH, pravljeni upravo u Karađorđevu.

"Pakleni Tuđman-Miloševićev plan o krvavom udaru na narode BiH, posebno Bošnjake i Hrvate, dogovaran je, do u detalje, u Karađorđevu", navodi Gojer.

Stravično zvuči, stoji u pismu, da danas Predsjedništvo BiH prihvata da se bilo kakovi politički razgovori, a posebno oni koji su vezani za suštinu življenja na južnoslavenskim prostorima, vode u Karađorđevu, mjestu odakle je kreiran i odakle je krenuo krvavi pohod, poglavito na Bošnjake i Hrvate.

“Nadam se da drugačije ne misle ni sami članovi Predsjedništva BiH?! Stoga smatram da mi je građanska dužnost pozvati članove Predsjedništva, kao građanin i kao stvaralac, da sugeriraju, dok je još vremena, promjenu mjesta održavanja ove trilaterale”, navodi Gojer u pismu članovima Predsjedništva BiH.

Dodaje kako ga nije iznenadila odluka Tadića da sugerira Karađorđevo kao mjesto sastanka.

"To je još jedna podla podvala bosanskohercegovačkim narodima i bosanskohercegovačkim građanima! To je još jedan pokušaj reanimiranja mjesta s kojih je napravljen krvavi pohod na BiH; to je još jedan pokušaj izmjene karaktera agresije; to je još jedan pokušaj negiranja agresije na državu BiH", navodi se u Gojerovom pismu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: