Ruse i Srbe stalno držati na oku
0
Stratfor: Bosna je ključ ovog regiona
Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosna i jeste kljuc balkana i stabilnosti na balkanu, kada je bosna bila jaka i mocna balkan je bio stabilan, srbija nije smjela da se cuje, sa hrvatima nismo imali toliko problema i sukoba jednom ih je kralj tvrtko pocijepao i to im je bilo dovoljno do danasnjih dana. Dakle bosna mora zauzeti svoje pravo mjesto regionalne sile ono sto je ona oduvijek bila od bana kulina do kralja stjepana tomasevica. Bosna mora izgraditi ekonomiju, tehnologiju, snaznu vojsku, mora zastiti bosnjake u sandzaku jer sandzak je kljuc bosanske opstojnosti jer kada drzimo sandzak drzimo cekic nad srpskim glavama, Naime preko sandzaka nama se otvara put u srce srbije sumadiju. A kada pogledate strateski savez sa kosovskim albancima, imamo teritorijalnu povezanost bosna, sandzak se naslanja na maticnu zemlju bosnu i na kosovo, dakle srbija u jednom polukrugu okruzena. Tako organizovano vojno bosansko glediste srbija bi pala za 2 dana
Vlahe treba drzati pod cizmom! Oni su naj veca prijetnja civilizaciji.
ovi danas Hrvati nisu uopšte narod , to je projekat . Jedini pravilan naziv je Srbi katoličke vjere , kako to da 2 500 000 Srba živjelo u Austriji i da baš niko ne primi Katoličasntvo , nema Srba katolika . Gdje su silni Unijati ,nema ni jednih ni drugih , gdje su ?? pa u projektu Hrvata . To su Srbi katolici .
Kraljice katarina tj.novi nadimku Stefana Tomasa Ne govorim ja o Vizantiskoj propagandi,ja ti jažem da postoje izjave PApa iz tog vremena kako je BIH puna( po raznim pogrdnim imenima )pravoslavaca . Potom imamo molbu posljednjeg Srpskog Kralja iz Bosne da se pomogne da nebi pala pod Turke ,ali ne dodje da pomogne niko,a bilo je Krstaških ratova protiv pravoslavaca u BIH . Što se tiče testamenta ,koliko je vrijedan potez očajnika , koji moli za opstanak države i da živi na visokoj nozi u Italiji ,pa potpisao bi on bilo šta , kako su potpisivali Srpski kraljevi i prije , to je politika ili kako se jednostavno kaže laž , BIH je uvijek i do 1960 bila preko 50 % pravoslavna Država ,a katolici su uvijek bili 10- 15 % . A nardo koji je ovdje živio je bio Srpski uvijek ,ako što ga ima i danas i psao ćirilicom , niti je napustio vjeru niti jezik niti pismo , a Bizant je bio Srpski neprijatelj ,da Katlicanstvo nije politički zloupotrebilo vjeru ,nebi se crkva ni podijelila .Projekat hrv
Vječnim i jedinim testamentom pri svetoj stolici ostavila sam Bosnu,krunu i srebreni mač pokoljenjima mojim kada se vrate u okrilje Katoličke crkve.Mog sina Šimuna Turci su zarobili i silom preveli na Arapsku vjeru. Silom iznuđeno.Pred pravdom i pred bogom se ne prizna. Zato pozivam moja pokoljenja i moj narod na putove naših pradjedova. Ole bizantski vlahu ostavi se laži.
Hoće li neko prevesti ovaj članak na bosanski. Osim ekavice koje u bosanskom nema, i Muslimani su davno postali Bošnjaci, bez obzira šta ovi privatni obavještajci pisali.
Ne trebas se smijati ? To što je Hrvatsak propaganda dala vama odredila da svojatate Tvrtkao i da obnovite to zaboravljeno ima , to je drugo . Svi Srrpski vladari su pored imena dodavali Stefan i Tvrtko , ga kao BAN nema ,a koa Kralj ga dodaje ,a postojao je znaj JAT u starosrpskom , koji se čitao nekada i negdje kao E IJE JE ,pa se to Stefan , Stjepa n ,Stipan , Šćepan ,ap iz toga stipe ,stevo ,sve je to poteklo vremenom iz jednog imena STEFANA NEMANJE , a za Tvrtkao sam ti rekoa , čovjek koji je bio Srpski Krlaaj prije TVrtka istočno od Soluna Jovan uglješa Mrlajvčević imao sina Tvrtka . DAlje lupaš , Sokolovići su iz okoline GAcka , postoje VAtikanski dokumenti da BIH nikada nije bial KAtolička ,da samo mali broj prešao u katoličasntvo , sve izjava za izjavom i poziva na krstaški rat za pozivom , vi mislite dovoljno je izvesti neki nebulozni zaključak ,pa to ponoviti milion puta po zajtovima i to će postati isina .
mama ti je kljuc
PROCITAJ I POGLEDAJ OPAMETITE SE MUS.LIMA.NII, IDITE U DZ.A.MI.JE VRATITE SE SVOJOJ V.JE.RII DA BI NAM AL.LA.H. POMOGAO JER STE VECINA LEDA OKRENILI I POGLEDAJ TE OVO STA NAM NEDO BO.G. MOGU OPET SPREMATI I KO SU PRAVI NA.SIL.NICI!!! VE.HA.BI.JAA NEMA SAMO IMA LJUDI KOJI SU SE VRATILI ISPRAVNOJ VJ.E.RII I PRAKTIKUJU ONAKO KAKO JE NAS POS.LAN.IKK A.S... PRAKTIKOVAO A AKO VAM JE CUDNA BR.A.D.AA POGLEDAJ TE VASE PRA-DEDE I NANE I NJIHOVE KR.A.TKE PA.NTA.LONE I NIK.AB.EE 1900-TIH + GODINA. ALL.A.H. VAS UPUTIO NIKO VAM NEGOVORI NOSITE BR.A.DEE I NI.KA.BEE ALI POSTUJ TE ONE KOJIMA JE VJE.RA-IMA.N JAK DA TO MOGU NOSITI I PRIDRUZITE IM SE U JEDNOCI A.LLAH.AA JER A.LLA.H. NAM NECE POMOCI DOK SE MI KAO NAROD NE UJEDINIMO A NEVJER.N.ICI ZELE DA JEDNI PROTIV DRUGIH SE DIGNEMO. Jov.o Vukel.jic Ujedinj.eni Rav.nogorski pok.ret http://www.youtube.com/w atch?v=avUB-jcAjhc ukucaj na Search Google.com \"U BiH se otvaraju škole za četn.ike\"
Stjepan i Tvrtko staaara srpska imena haha. Sreća da nije bio i kakav Franjo. Uči malo historiju a ne samo mitologiju. Najezda Srba u Bosnu je nastala u doba Mehmed-paše Sokolovića kada je njegov brat Makarija ( inače svećenik u Pećkoj patrijaršiji) tražio da se Bosna naseli Srbima. U Bosni su tad bili samo bogumili i katolici što Srbi svakako nisu jer je Rastko Nemanjić (Sveti Sava) kasapio svakog Srbina koji bi prihvatio bogumilstvo. Pusti se mitologije. Ona stvarno Srbima više šteti od ičega drugog.
Stjepan toma 1. ovo tvoje Stjepan je nešto kao vladarska titula koje su nosili Srpski Kraljevi svaki Srpski Kralj je nosio Stjepan , a u bosni je to uzeo prvi Tvrtko , koliko je tvrtko bilo Srpsko ime govori na mto da je Jovan Uglejša Mrnjavčević koji je vladao sa današnjom Grčkom ,makedonijom ,bugarskom ,imao sina tvrtka . 2. kneževina HUm odnosno ZAhumlje se spominje u 7. vijeku iam dva grada hum i bona ( Buna ) naseljavaju je SRBI , ovo je pisao Srpski neprijatelj , Grk . Pominje se i Trebinje , a tu se pod Rubrikom Srbija pominje zamljica Bosna sa dva Grada , SVE TO NASELJAVAJU SRBI ;A ovo su plemena koja imaju svoje kneževine , Prestanite sa nebuloznom propagandom Svi smo mi Srbi . PA nije se Djabe TVrtko nazavao KRALJ SRBA
Misliš na srbe-muslimane (sandžaklije)?
Bosanci ne nasjedajte na propagandu bolesnih srpskih umova. Kriju se iza nickova. Sire f.asizam, lazi i obmane. Potpisuju se bosanskim ili hrvatskim nickovima zavadjajuci ljude. A oni sjede negdje na sigurnoj udaljenosti u Australiji ili Sjevernoj Americi. Oni su sramota za covjecanstvo.
..... \"a sretni i iznenađeni građani Sarajeva čeznutljivo su gledali za kolonom od osam autobusa - zahvalni na prelijepom obilježavanju Dana nezavisnosti jedine nam domovine\"...... HAHAHAHAHA, PA NIJE IM RAVNA NI KOMUNISTIČKA PROPAGANDA Kim Jong-il-a. Nasmiješena i sretna lica do guše u go_vnima hahahaha....
Bakir Izetbegović se zahvalio na ovom gestu naglašavajući da upravo na plećima ove djece i omladine ( Perzijsko-bosanski koledž, Osnovna škola \"Đulistan\" i Predškolska ustanova \"Behar\" ) ostaje sudbina Bosne i Hercegovine, te da nikad ne posustaju. Jesi ih probrao Bakire. Ima li gdje \"KŠC-a\" ili nedajbože O.Š. Sveti Sava ili bilo koje iole normalne škole i djece kojoj \"ostaje sudbina Bosne i Hercegovine\"? Ili je Bosna rezervisana samo za djecu ovih profila???? \" Bosnu Srbi ne mogu uništiti, Hrvati neće ali mogu i hoće Bošnjaci\"
Jeste li čitali \"Svečani defile ulicama Sarajeva u povodu Dana nezavisnosti BiH\" ? SA_X ne da komentarisati. Sramota! Izgleda više kao vjerski teferić a ne državni praznik. I onda se pitaju zašto Srbi i Hrvati ne slave? .... \"a sretni i iznenađeni građani Sarajeva čeznutljivo su gledali za kolonom od osam autobusa - zahvalni na prelijepom obilježavanju Dana nezavisnosti jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine.\" !!!!! Vi ste bolesni Tita mi. Ova \"svećanost\" je garant završilo u nekoj obližnjoj džamiji. .... \"To je Dan kojim je naš narod dobio pravo na slobodnu misao, solidarnost i na SUŽIVOT, dobio pravo na samopoštovanje i slobodan život.\" - Tito dragi!
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo