BiH
0

Stranka za BiH usvojila temeljne programske izborne dokumente

FENA
Na sinoć održanoj sjednici Predsjedništva Stranke za BiH (SBiH) razmatrani su i usvojeni temeljni programski izborni dokumenti: Izvještaj o radu izabranih i imenovanih dužnosnika SBiH na svim nivoima vlasti u protekle četiri godine te pet ekonomskih i pet političkih prioriteta kojima će se SBiH baviti u naredne četiri godine, i koje će stranka ponuditi građanima Bosne i Hercegovine na predstojećim općim izborima, saopćeno je iz SBiH.

Pet usvojenih ekonomskih prioriteta SBiH su: dinamičan ekonomski rast, razvoj energetskog sektora, izgradnja saobraćajne infrastrukture, informatičko društvo, poljoprivreda i prehrambena industrija. Pet političkih prioriteta usvojenih na sjednici Predsjedništva SBiH su: reforma Ustava, BiH i euroatlantske integracije, reforma socijalnog, zdravstvenog i penzionog sistema, bh. dijaspora, zaštita vrijednosti odbrambenog rata.

Predsjedništvo SBiH je također imenovalo ekspertne timove za svaku od ovih oblasti koji će raditi na daljnjoj razradi kroz dijalog s građanima i tražiti najoptimalnija rješenja za sve ono što je u interesu građana, te raditi na implementaciji ovih zacrtanih prioriteta.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu će uskoro prezentirati cjelovite materijale izborne platforme i prioriteta djelovanja i učiniti ih dostupnim svim građanima putem odgovarajućih štampanih dokumenata, a početak predizborne kampanje Stranka za Bosnu i Hercegovinu će ozvaničiti prvim predizbornim skupom 3. septembra u KSC Skenderija u Sarajevu.