BiH
38

Stranka za BiH: Svakim danom Teočak sve siromašniji mladim i radno sposobnim stanovništvom

FENA
Stranka za Bosnu i Hercegovinu Teočak održala je prošireni radni sastanak u tom gradu, gdje su predstavljeni kandidati Elma Mujčinović, kandidat za Federalni parlament pod rednim brojem "6“ i Aldina Pašić, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona pod rednim brojem "33“.

Kako je saopćeno iz ove stranke, kandidatkinje su prisutnima predstavile programske ciljeve Stranke za BiH Teočak, naglasivši veliku potrebu za uključivanjem mladih u našu političku zbilju.

Istakle su i da su naši mladi dezorijentirani, i pomalo statični upravo zbog represivnih mjera koje se nad njima provode. Većina ih jedini uspjeh vidi u odlasku iz BiH, posebno općine Teočak, koja svakim danom postaje sve siromašnija mladim i radno sposobnim stanovništvom.

-Posebno su naglasile štetnost politike koju vodi SDA u Teočaku, koja grubim kršenjem prava građana i konstantnim pritiskom želi da autokratski vlada u toj općini. Naglasile su i potrebu da se ljudima objasni činjenica da političke konce u Teočaku drži nekoliko osoba iz Banovića koji od izbora do izbora prošetaju biračkim tijelom u Teočaku, a da toga građani nisu ni svjesni - navodi se u saopćenju.

Također, dodaje se, ukazale su na činjenicu da se od kraja rata, pa sve do danas Teočak svaki put spominje kao najnerazvijenija općina, "što samo po sebi govori o tome koliko je ta stranka, umjesto da unaprijedi, unazadila općinu Teočak".

Kandidatkinje su pozvale sve građane, posebno akcentirajući na mlade i žene, da izađu na izbore 12.oktobra i iskoriste svoje demokratsko pravo glasa.

-Građani su dovoljno trpjeli korumpiranu vlast koja zarad svojih fotelja ne želi mladim ljudima i ženama dati priliku da se dokažu - saopćeno je iz Press službe OS SBiH Teočak.