{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranka za BiH: Orić kao i drugi slučajevi nisu samo pravno pitanje nego i političko

F
23.6.2015. u 18:47
4
34
Stranka za BiH: Orić kao i drugi slučajevi nisu samo pravno pitanje nego i političko
4
Stranka za BiH: Orić kao i drugi slučajevi nisu samo pravno pitanje nego i političko
Stranka za BiH navodi da u potpunosti razumije reakciju Organizacionog odbor za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica, kojom se traži oštrija i ozbiljnija reakcija vrha države BiH kad je u pitanju hapšenje komadanta odbrane Srebrenice Nasera Orića.
- Nalazimo se u situaciji kad svi moramo ustati u odbranu BiH jer se šutnjom pokazuje najveća nebriga za državu i konkretan slučaj Orić. Naravno, najveću odgovornost snose oni kojima je narod dao povjerenje na proteklim izborima - navodi se u saopćenju Stranke za BiH.

Dodaje se da Stranka za BiH s pravom može ukazivati na loše poteze po ovom pitanju, jer je javnosti poznato kako su njeni kadrovi, kad su bili u poziciji, reagirali u slučajevima Ganić, Divjak i Jurišić.

- Rezultat je evidentan, svi su na slobodi. Sa odgađanjem dženaze 11. jula, Srebreničani žele ukazati na činjenicu da su reakcije i akcije vrha države preblage i neučinkovite - navodi se u saopćenju.

Tačno je također, smatraju u Stranci za BiH, da Orić kao i drugi slučajevi nisu samo pravno pitanje nego i političko.

- Moguće je napraviti pritisak u više pravaca i iznuditi njegovo puštanje, od poziva na bojkot srbijanskih proizvoda, preko zahlađivanja odnosa sa Srbijom pa do jake diplomatske ofanzive. Međutim, očigledno je da je takav pritisak izostao i da je sve prepušteno slučaju, navodi se u saopćenju Stranke za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: