BiH
0

Stranka dijaspore poziva birače da masovno izađu na izbore

FENA
Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine koristi posljednju priliku da pozove građane Bosne i Hercegovine da što masovnije izađu na izbore.

Kažu da bez masovnog odziva građana neće doći do promjena aktuelne vlasti.

  • Niti jedan građanin nema pravo na neutralnost i pasivan odnos jer se stavlja na stranu tlačitelja i snaga koje su poharale ovu državu i smjestile je na dno evropske ljestvice poštivanja ljudskih prava, sloboda i ekonomskog razvoja - poručuju iz ove stranke.

Predstojeći opći izbori nisu samo izbor kandidata i ko će u narednih četiri godine biti na vlasti u BiH, nego i referendum o našoj sudbini. Stoga je najvažnije da izlaznost na izbore bude što veća, jer je veća i mogućnost promjene aktuelnog stanja.

Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine daje punu podršku svojim stručnim i nekompromitovanim kadrovima spremna da zajedno sa ostalim strankama socijal-liberalne orijentacije sarađuje kako bi se stvorili uslovi za reforme i promjene. Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine ne prihvata defetističke analize u kojima se tvrdi da poslije ovih izbora neće doći do promjena.

Među predloženim kandidatima SD BiH nalazi se veliki broj mladih, dokazanih i poštenih ljudi koji su spremni staviti se u službu naroda. U to su se građani mogli uvjeriti u nastupima svih njenih kandidata na svim nivoima a posebno našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva, Džebraila Bajramovića. Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine ne obećava med i mlijeko građanima Bosne i Hercegovine.

  • Sigurni smo da poljoprivredi možemo dati šansu da poveća svoje prizvodne kapacitete kojim bi se onemogućio protecionistički i nekonkurentni uvoz proizvoda susjednih država i na taj način smanjio spoljni trgovinski deficit. Spremni smo da mijenjamo kulturno-obrazovno podnevlje u kome ce obrazovni sistem biti depolitizovan, trajan, u skladu sa potrebama privrede i u službi učenika i studenata. U cilju borbe protiv korupcije i nepotizma počet cemo od vlastite kuće gdje cemo tražiti smanjenje plata i administracije, zaposliti ljude od struke a ne od političke podobnosti! Bosna i Hercegovina ima šansu na ovim izborima a na građanima je da preuzmu odgovornost za svoju sudbinu! - saopćilo je Predsjedništvo Stranke dijaspore Bosne i Hercegovine.