|

Stranka dijaspore BiH: negiranjem bosanskog jezika nastoji se negirati bosansko biće

Stranka dijaspore BiH: negiranjem bosanskog jezika nastoji se negirati bosansko biće
52
F
FENA
23.6.2015. u 18:48
21
komentara
52

dijeljenja
Stranka dijaspore BiH: negiranjem bosanskog jezika nastoji se negirati bosansko biće Foto: Arhiv
Stranka dijaspore BiH smatra da je tvrdnja Milorada Dodika da ne postoji bosanski jezik "posljednji nonsens predsjednika manjeg bh. entiteta iz bogatog arsenala negiranja bosanske države i bosanskog identiteta".
- Dodik kao i Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a krši Ustav BiH, kojim je definisano da su službeni jezici u BiH bosanski, hrvatski i srpski. Dodikove tvrdnje su direktno uperene protiv povratničke populacije i kako bi se ona dodatno iznurila i iscrpila te obeshrabrio povratak svih onih koji o tome razmišljaju, posebno mladih kategorija - navodi se u saopćenju Stranke dijaspore BiH.

Smatraju da se negiranjem bosanskog jezika nastoji negirati bosansko biće kao i hiljadugodišnja tradicija i opstojnost bosanske države.

- I ovakvim tvrdnjama Dodik pokazuje da je neracionalan političar čija se politička duguvječnost zasniva na stvaranju stanja haosa, svađa i frustracija - navodi se u saopćenju.

Stranka dijaspore BiH smatra da je indikativno da se negiranje genocida, bosanskog jezika i bosanske države intenzivira s procesima otkrivanja velikih kriminalnih prevara i pljački u RS-u.

- Dodik nije u službi nijednog naroda, a najmanje građana BiH, koji po svojoj ekonomskoj i kupovnoj moći zauzimaju posljednje mjesto u Evropi - navodi se u saopćenju Stranke dijaspore BiH.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...