BiH
4

Stranka dijaspore BiH: Dodik se drsko i otvoreno miješa u rad pravosuđa RS

FENA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine smatra da je Milorad Dodik svojim posljednjim izjavama najbolje pokazao cijelom svijetu i domaćoj javnosti ko je on i zašto je ovakvo stanje u Bosni i Hercegovini.

U saopćenju ove stranke se navodi da svi oni koji su saveznici ovakvom čovjeku snose istu krivicu pred narodom "koji je u katastrofalnom položaju zbog ovakvih vođa“.

" Naime, on otvoreno kaže da ne priznaje ni sopstveni sud u Bjeljini (a kako će onda one sve druge) i da će njegova kompromitovana i propala firma raditi uprkos sudskoj zabrani. On se drsko i otvoreno miješa u rad suda i kaže da se pravosuđe Republike Srpske pokazuje nesposobnim da štiti određene interese", kaže se u saopćenju Stranke dijaspore BiH.

Ocjenjuje se da Dodik "ne zna ili neće da zna ono što važi u čitavom demokratskom svijetu, a to je da su sudovi nepristrasni, nezavisni i štite zakon, a ne nečije interese".

"On vrši nedozvoljen i otvoren pritisak na sudiju tako što mu se lično obraća, što ne samo da je nekulturno, nego predstavlja krivično djelo i treba bar da zna da sve što ima da kaže može samo da izjavi u žalbi i ništa više. Dalje, on žali što je sud izvan kontrole što bi trebalo da znači da sud treba da sudi po nečijem diktatu, a ne samostalno", navodi Stranka dijaspore BiH u saopćenju.