Država gubi milione maraka
0
Strani vozači nekažnjeno jure kroz BiH
Komentari (145)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne moze slati u inostranstvo, ali zato moze je.bat mene zbog pojasa
i da moze me isto karati zbog neupaljenih svjetala u po bijela dana ocekujuci da castim majmuna, e pa majmun moze dobit al bananu
Prvo treba da nasi policajci nauce barem Engleski jezik. pa onda traziti bilo sta drugo, a ne zaustaviti nekoga i traziti ko ce prevesti (Kazna je 50KM) i to ce sebi staviti u dzep! Pola njih su nepismeni, jedan kuca izvjestaj za njih 4.. to sve govori.
Nije mi jasno zasto vi dole mrzite dijasporu nismo mi krivi sto su nas protjerali iz nasi kuca i sto danas zivimo po svijetu gdje je normalan zivot. Sta treba da dodjemo dole i da vozimo one krntije sto jedan zagadi vise nego 100 ovi iz dijaspore. Saberite se mali i skontajte da nije dijaspore dole i da nedolaze i ne salju mnogi nebi imali ni sta da jedu.Zalosno ali tako je.
Od moji tridesetak kazni za ovi par godina kako idem u Bosnu platio sam sve i jednu kaznu, ali 29 od 30 sam platio na licu mjesta ali nikad nisam dobio neki racun ili uplatnicu jer uvjek je bilo cvaja i to je to a nek se policije konta gdje su te pare sto im fale.
Ti si malouman i najbolje bi ti bilo da se lijecis mrme jedno bezobrazno
Ima ovdje još jedan problem sa vozilima stranih tablica koji je po meni još štetniji. Dobar dio tih vozila voze "naši" ljudi koji ili rade vani ili su dovukli auto za nekog koji živi ovdje. Uglavnom, ta su auta non-stop ovdje, habaju naše ceste, zagađuju naš zrak a opet, jednom godišnje, lijepo odu u tuđe zemlje i ostave par stotina eura Njemačkoj, Austriji ili nekom bliže. S druge strane, od naših para koje uplatimo pri registraciji treba popraviti i rupe koje napravi moje auto ali i one koje naprave "stranci". I kad tome još dodaš sva ona neregistrovana auta, onda nije ni čudo što se nema para ni za zakrpe a kamoli za šta više. A državu sve ovo izgleda baš i ne zanima čim se ništa nije uradilo da se uvede kakva-takva kontrola ko ulazi i izlazi, koliko ostaje i šta nam ostavlja iza sebe, pare ili samo rupe u asfaltu.
Ja sam jedan od tih vozaca iz inostranstva kojega je kamera uslikala prosle godine u prostoru USK. Bilo bi mi iskoreno drago da mi dodje uplatnica u inostranstvo gdje zivim a moju adresu mozete naci preko registarske tablice. Vrlo rado mi posaljite uplatnicu i ja cu je platiti jer su to odlike pravne drzave.
ja kroz teritorij 24% pičim 300 Km/h. uvijek nešto bljeska, a kazna mi nikad nije došla, niti će doći.
prosipate se........ nije istina ako napravis prekrsaj u spanili ili gdje drugo te slovena c iskljuci, glupost ziva ne mogu oni tu nista,nemaju vremena za to,a tako i nasi u bosni, jos da se granicar stim zavtilava
Super je da CIN dozvoljava objavljivanje njihovih vijesti i na Klix-u. CIN.ba je jedan od mojih omiljenjih izvora informacija. Rade originalno istraživanje, idu ispod površnih stvari, pišu o bitnim stvarima.
IPAK MISLIM DA JE NASA POLICIJA KORUMPIRANA I DA UGLAVNOM CEKAJU NAS KAD DOLAZIMO U ZAVICAJ POSTO OD VECINE DOMACIH PREKRSIOCA NEMOGU NAPLATITI KAZNU ZBOG NEIMASTINJE !!! STICEM UTISAK KAD DOLE ULAZIM U BOSNU , ONAJ ME POLICAJAC , A I CARINIK GLEDAJU KAO DA SAM NEPRIJATELJ SVOG NARODA ... SAMO NEDOSTATAK OBRAZOVANJA JE UZROK TOME !
Klasika : koga ufatiše toga j...... netreba podržavati iživljavanje sa automobilima ali žalosno drževapreko policije vidi u tome zaradu pa stoga "gubi milione " dok policija u sačekuši hvata vozaće iz njihovoh leđa huligani uništavaju fasade vrijedne stotine hiljada KM sa svojim grafitima,otimaju mobitele itd. Trenutno u BiH imamo dva sektora policije :saobračajnu policiju i praćenje onih guzonja političara, sve ostalo se direktno ne plaća pa i nije premet policijskog nadzora žalosno
Ja prosto obozavma da vozim na stranim tablama, kad krenem za bosnu obavezno podignem 2-3 vozacke I onda moze da mi uzima koliko god pozeli jer ih ja u mendju vremenu proglasim izgubljenim a vazecu svoju ne nosim sa sobom kao ni pasos . Imam I bh dokumente tako da mi je po zelji dal cu mu pokazat jedne il druge. Pretezno pokazem strane documente I kad me pita gdje mi je prijava boravka onda mu spucam adresu za koju ni ja nikad cuo nisam ko kad je system da mozes lupat od kulna bana do danasnji dana . Bilo je ih je koji su me zaustavljali pa pitaju kako si stasi kako zdravlje za mene strano al eto kao da je doctor a ne policajac. Bez veze se osjecas kad te tako neko pita glupa pitanaja al hajde sledeci put kad te vide vise ne obracaju paznj
Da neko moze biti toliko ljubomoran na svoj sopstveni Narod samo zato sto zivi u Inostransvu je stvarno zalosno i bijedno od vas !
Nije tacno da kada napravis prekrsaj u Spaniji da ti to mogu u Sloveniji neplatiti. Kolko sam puta bio ublican u Madjarskoj i nikada mi u Austriji stigla njihova kazna. Samo Austrija , Svajcarska i Njemacka imaju taj ugovor o medjusobnoj saradnji sto se tice Saobarcajnih Kazni. Malo da vas informisem posto vidim da zaostajete 100 god. iza EU
Ne pustajte strance u Bosnu i mirna Bosna.