Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zakasnio si "gazda", jedan privatnik je prije tebe uzeo livnicu, zadužio i digao sidro, a dugove ostavi radnicima i državi. Radnici su se cijelo vrijeme rada poslije privatizacije borili da vrate tuđe dugove i zarade sebi platu. Sada ne mogu više da se izbore sa pritiscima države i sudskih presuda kao i izvana instrmuentiliziranog menadžmenta.
Pitao bi ih da su zaposleni kod privatnika koliko bi mjeseci radili bez plaće. Nebi sigurno više od dvije, inače bi digli sidro. Ovako kada radiš u državnoj firmi, bolje reći ništa ne radiš skoro dvije godine, zašto bi dizao sidro. Zašto niste nakon druge neisplaćene plaće štrajkovali glađu, pa kad vam isplate e onda ponovo zapljuj u šake i radi. Ovako sjetili se nakon 20 mjeseci, da im isplate nezarađene plaće. Hajmo ljudi osnovati firmu, daćemo je državi, nećemo ništa zaraditi a teretićemo državu za plaće.