{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stotinu učenika i studenata iz Bihaća dobilo stipendije BBI banke

20.2.2015. u 12:54
73
15
Stotinu učenika i studenata iz Bihaća dobilo stipendije BBI banke
73
BBI banka upriličila je danas u Bihaću svečanu dodjelu stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za 100 učenika i studenata ove regije.
"Projekat dodjele 500 stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja u BiH BBI banka radi uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije. Ovo je kontinuirani proces u kojem smo tokom četiri godine dodijelili oko četiri miliona KM za stipendije. BBI banka je preuzela na sebe da realizira ovaj projekat Sheika Kamela, a jedan od uslova za stipendije da to budu najbolji učenici i studenti. Očekujemo od vas da i dalje budete najbolji i da nakon završenog školovanja postanete najbolji poduzetnici, inžinjeri, ljekari. Na taj način će te pomoći i našoj državi da napravi neophodan zaokret ka boljem životnom standardu", kazao je obraćajući se dobitnicima stipendija Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Dobitnicima se obratio i gradonačlenik Bihaća Emdžad Galijašević izrazivši nadu da će svojim ocjenama opravdati ukazano povjerenje.

Manuela Mikić, jedna je od 100 djece iz regije Bihać kojoj je danas BBI banka uručila stipendiju. Odlična učenica 6. razreda osnovne škole Prekounje iz Bihaća planira od prvog mjesečnog iznos od 100 američkih dolara kupiti tablet. Sretan zbog dodijeljene stipendije je Aldin Begić, student druge godine Mašinskog fakulteta iz Bihaća. Godišnja stipendija od 1200 američkih dolara koje će primati u narednih 12 mjeseci pomoći će njemu majci i bratu da lakše žive.

Izbor dobitnika stipendija za regiju Bihać izvršila je Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma.

U toku je procedura za dodjelu 100 stipendija za regiju Tuzle. Nakon provedene procedure za tuzlansku regiju bit će raspisan konkurs za zenički region. Potom će biti raspisan konkurs za mostarski region, a zadnjih sto stipendija za ovu godinu BBI će dodijeliti za djecu sarajevskog regiona.

Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: