Traže uklanjanje ilegalnih taksista
3

FOTO / Stotine taksista krenulo ka centru Sarajeva

Piše: M. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Stotine taksista Udruženja taksi vozača Sarajevo krenulo je svojim automobilima sa Skenderije prema centru gradu kako bi protestnom vožnjom iskazali svoje nezadovoljstvo nerješavanjem problema ilegalnih taksista na području Kantona Sarajevo .

Taksisti će kružiti tim dijelom grada i tražiti mušterije kojima su poručili da će imati sigurnu vožnju za razliku od, kako kažu, one sa ilegalnim taksistima.

Kako je Enver Suljagić u ime Udruženja rekao ranije za Klix.ba, razočarani su jer institucije ne čine ništa po tom pitanju i ne uklanjaju ilegalne taksiste kojih ima više od 1.000.

Također, ukoliko institucije vlasti ne odgovore na njihov dopis sa zahtjevima i ne pristupe rješavanju ovog gorućeg problema, poručili su da će blokirati sve ulaze u Kanton, a postoji mogućnost i blokade svih glavnih saobraćajnica i glavnih institucija na području FBiH.

Ministar saobraćaja KS Jusuf Bubica izjavio je za medije da je Kantonalno ministarstvo saobraćaja pokrenulo inicijativu za oduzimanje naziva "taxi" onim vozilima koji pružaju taksi usluge ilegalno i krše propise, dodavši kako takva vozila nemaju pravo da koriste taj naziv.