Problem ilegalni taksi prevoznici
1

Sarajevski taksisti će "okupirati" centar grada, prijete blokadom cijele FBiH

Piše: M. B.
Zbog nerješavanja problema ilegalnih takstista kojih je iz dana u dan sve više na području Kantona Sarajeva, svi članovi Udruženja taksi vozača Sarajevo danas će u oko 14 sati krenuti svojim vozilima ka centru grada i tražiti mušterije kružeći glavnim ulicama. Ovim činom, koji bi mogao dovesti do saobraćajnog kolapsa, žele izraziti svoje nezadovljstvo što, kako kažu, institucije ne čine ništa po tom pitanju i ne uklanjaju s ulica ilegalne taksiste kojih ima više od 1.000.

"Ilegalni taksisti su zauzeli grad. Inspekcija ne radi svoj posao, iako su dobili nalog da to rade od svojih nadređenih oni to vješto izbjegavaju. Ukoliko nam ponovo kažu da su oni nemoćni jer ti taksisti dolaze iz drugih kantona, onda ćemo mi legalni taksisti svojim vozilima blokirati ulaze grada tako da niko od njih ne može ući", rekao je za Klix.ba Enver Suljagić, predsjednik Udruženja.

Dodao je kako su dopis sa svojim zahtjevima poslali institucijama vlasti te su im dali vremena da riješe ovaj gorući problem. Ukoliko se ništa ne uradi po tom pitanju, legalni taksisti će blokirati Kanton Sarajevo.

"Mi ne želimo da građani pate. Plaćamo redovno svoje obaveze i sve smo sami zaradili. Ne tražimo od države ni tople obroke, niti bilo šta da nam plaća, već da uklone ilegalne taksiste koji se bave preprodajom droge, krađom vozila, kradu novčanike od naših građana...", istakao je Suljagić.

U ovim aktivnostima pridružit će im se svi legalni taksi prevoznici u KS, a podržalo ih je i Federalno udruženje taksi prevoznika iz kojeg je poručeno da bi, ukoliko se ovaj problem ne riješi uskoro, moglo doći i do blokade cijele Federacije BiH jer će taksisti blokirati institucije i sve glavne saobraćajnice.