Kad politika zakaže
608

Stotine migranata kod Bihaća u autobusima još čekaju rješenje gdje će biti smješteni

A. B.
Blizu 700 migranata prespavalo je sinoć u autobusima, Foto: BHRT
Blizu 700 migranata prespavalo je sinoć u autobusima, Foto: BHRT
Novi dan je osvanuo, ali rješenja i dalje nema za stotine migranata koji su proveli noć u autobusima nadomak kampa Lipa kod Bihaća.

Blizu 700 migranata spavalo je u 20 autobusa koji su bili krenuli prema kasarni na Bradini, mjestu na sjeveru općine Konjic, ali su ubrzo zaustavljeni jer o njihovom premještaju nije bilo konkretnog plana.

Kako su za Klix.ba potvrdili iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, njihovi policijski službenici su cijelu noć bili na terenu i osiguravali lokaciju na kojoj su migranti proveli noć, koja je protekla bez incidenata.

"U toku dana očekujemo da će ovaj problem biti riješen i da ćemo dobiti neke konkretnije informacije, mi smo spremni za polazak samo čekamo odobrenje", kazali su nam u MUP-u USK.

Podsjećamo, sve vrijeme otkako je zapaljen kamp Lipa, nije se znalo gdje će migranti biti smješteni. Oni su prvobitno trebali biti premješteni u prostorije bivše fabrike Bira, ali tome su se usprotivili građani Bihaća i lokalna vlast.

Isto se desilo i sa stanovnicima Bradine koji su jučer, kao i vlast saznali da bi migranti trebali biti smješteni u kasarni koja se nalazi na tom mjestu. Oni su protestom pokazali da im je neprihvatljivo da u blizini njihovih domova bude smješten veliki broj migranata.