{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stotine građana Mostara glasalo na Španskom trgu

7.10.2012. u 17:00
0
20
Stotine građana Mostara glasalo na Španskom trgu
0
Inicijativa nekoliko entuzijasta iz Mostara dobila je svoj epilog danas kada se širom BiH održavaju lokalni izbori, ali ne i u ovom gradu na Neretvi.
Naime, na neformalnom okupljanju na Španskom trgu, stotine Mostaraca glasalo je i dalo svoje mišljenje o politici u ovom gradu na Neretvi.

Ekipa sa portala Tacno.net svoje simbolične izbore za Mostar 2012. otvorila je jutros u 7 sati na Španskom trgu. Kako nam je kazao novinar Amer Bahtijar, građani Mostara su iskazujući svoj stav o situaciji u Mostaru podržali ovu nesvakidašnju akciju.

"Iz minuta u minut glasačka kutija biva sve punija stavovima građana o trenutnoj mostarskoj izbornoj pat poziciji", kaže Bahtijar.

Građani su uglavnom kazali kako je trenutna mostarska politička situacija sramotna, a kako niko od njih nije zaslužio ovakav tretman vladajućih struktura.

Podsjetimo, Statut grada je ostao u neustavnim okvirima, čime je ovaj grad na Neretvi osuđen na čekanje i stagnaciju. Ovo će biti jedini grad u BiH čiji građani neće moći birati vijećnike za Gradsko vijeće.

"Mi mislimo da Mostar ne treba biti crna rupa. Nijedna politička stranka u ovoj zemlji nema aktivan odgovor kako da riješi mostarski slučaj", dodaje Rijad Durkić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: