{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stotine građana Mostara glasalo na Španskom trgu

7.10.2012. u 17:00
0
20
Stotine građana Mostara glasalo na Španskom trgu
0
Inicijativa nekoliko entuzijasta iz Mostara dobila je svoj epilog danas kada se širom BiH održavaju lokalni izbori, ali ne i u ovom gradu na Neretvi.
Naime, na neformalnom okupljanju na Španskom trgu, stotine Mostaraca glasalo je i dalo svoje mišljenje o politici u ovom gradu na Neretvi.

Ekipa sa portala Tacno.net svoje simbolične izbore za Mostar 2012. otvorila je jutros u 7 sati na Španskom trgu. Kako nam je kazao novinar Amer Bahtijar, građani Mostara su iskazujući svoj stav o situaciji u Mostaru podržali ovu nesvakidašnju akciju.

"Iz minuta u minut glasačka kutija biva sve punija stavovima građana o trenutnoj mostarskoj izbornoj pat poziciji", kaže Bahtijar.

Građani su uglavnom kazali kako je trenutna mostarska politička situacija sramotna, a kako niko od njih nije zaslužio ovakav tretman vladajućih struktura.

Podsjetimo, Statut grada je ostao u neustavnim okvirima, čime je ovaj grad na Neretvi osuđen na čekanje i stagnaciju. Ovo će biti jedini grad u BiH čiji građani neće moći birati vijećnike za Gradsko vijeće.

"Mi mislimo da Mostar ne treba biti crna rupa. Nijedna politička stranka u ovoj zemlji nema aktivan odgovor kako da riješi mostarski slučaj", dodaje Rijad Durkić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: