Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
70 godina zivim u Sarajevu,i od kako znam za sebe zove se hasure?!
Samo ovi Vehabije vise na klixu, više od SDP-ovaca.
Nikad cuo za ovaj praznik.
trebalo bi prilagoditi kalenare.
Ja planiram sebe odvesti na cevape,malo cu kvariti tradiciju ali eto.
Pa sto minusi :D Kad vec postim,valjda mogu jesti sta hocu. Ovo je tradicija a ne obaveza :)
Jedi Šta hoćeš brate. Samo nek je halal. Ovo pripremanje posebnih jela na dan ashure je čisti adet/običaj i ne treba mu davati dimenziju bilo kakve obaveze. Selam :)
znala sam da ce se vehabije javiti s svojom negativnom energijom
Eto tebe ubi pozitiva,crvenis se plaho ;)
A ko su vehabije? Daj nam definiciju, obrazuj nas molim te.
Dakle, nisam znala da je dana Ašure blizu jevrejskog Yom Kippura. Hvala za clanak (super je)
iduce godine je 10 dana dalje od yom .. :p
Na istom danu Na danu Ašure...igraju se jevreji i raduju Rafidije (šiije)...proklinju ashabe plaču, cijepaju odjeću, nariču, unakazuju tijelo Ehli sunet... Posti i traži oprosta Pa hvala uz.Allahu...na Islamu i ispravnoj akidi !!!
Sijje tacnije zale za Husejnom i Hasanom,a ako poznajes stare bosnjacke obicaje znat ces da je i kod nas bilo toga da je ashura "tuzan dan"
Ja sam cuo da je to dan kada je Noa pristao sa Arkom na planinu Erbis u Armeniji. Obzirom da je Noa covjek kojega svi mi monobozci stujemo, izrazavam svoju radost danasnjim blagdanom, jer on je dan nade da nakon potopa i dugoga lutanja dodje kopno
PRIKAŽI ODGOVORE (1)