Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve go lopov,prevarant i sjecikesa.Odavno govorim nije do politike.Narod je pokvaren ko jaje mućak.
Prevara je u samom članku. Počinje sa "Stočari širom BiH", ... a nije.
Iskreno mi je drago da je nadležno ministarstvo riješilo sve probleme vezane uz poljoprivredu i da su veterinari jedino ostali. Predložio bih da ova "2.5 miliona" uplate poljoprivrednicima pa neka onda plaćaju usluge obaveznih mjera iz toga. S Klixu čestitam na tekstu samo je u zaglavlju trebalo staviti PROMO... Sramota
Odgovor na mjestu. Veterinari su najmanji problem u poljoprivredi.
Netko mora izučiti pravilnik o maximalnim i minimalnim cijenama koji je izdala komora veterinarska. Kada bi to prešli vidjeli bi da su mjere koje se provode na životinjama plaćene iz raznih nivoa vlasti. Čuj ove jedne dole od 65 do 90 KM bi trebale biti mjere,gdje si to skontao?
Nevjerovatno, oni vijećaju šta treba uraditi, očito radi se o krivičnom djelu podnijeti prijave protiv veterinara...
gledaj uslova ovim jadnim kravama. Fuj
...sve moze samo da nije posteno.
Biće bolje neko viče ..........
Clanak je malo neistinit, nedovoljno istrazena tema itd. Postupak se strucno zove "provođenje propisanih mjera..." sto podrazumijeva uzorkovanje i dijagnostiku krvi na brucelozu i enzootsku leukuzu goveda te TBC test svih goveda na farmi, a ne samo muznih krava. Taj postupak po grlu realno košta oko 50KM, a država vrši subvenciju dajuci 15KM (federalno minist. Poljop.) i 5KM (ured za vet. BiH). Ostatak plaća farmer, tj vlasnik zivotinje.
@dzisfa:) Pogotovo kad se radi oko muženja.Jes role valja to temeljitije istražiti :)
U RS je taj problem davno rijesen, jer je sto se tice veterinarske sluzbe daleko uredjeniji entitet. Tamo se od farmera naplacuje puni iznos. Imaju veterinarsku komoru koja nadzire rad veterinara na terenu itd. Kod nas u FBiH nema ni komore, niti je teren regulisan...
Vlada FBiH je usvojila prijedlog cjenovnika u kojem mjere koštaju od 65 do 95 KM. Pa šta tebaju veterinari kršiti pravilnik? A gospodi iz udruženja poljoprivrednika neko treba objasniti šta je sufinanciranje troškova provođenja obaveznih mjera. I koja to općina, zdravstvena ustanova izdaje dokumenata a da se prethodno ne plati za ista? (Službene novine FBIH 43/13 ...za autora teksta)
@OssaMa Sa sluzbenim novinama mozes obrisati guzicu,rijec je o klasicnim ofrljokama ,sama cinjenica da cijene variraju od gopstine do opstine ,kantona govori da to nema veze sa pravilnikom ,nego po onom koliko ko od veterinara misli da im se treba platit,haman oni Babini u Kladusi gledaju pravilnik ,jebe se njima sta je u Sarajevu usvojeno .
Pa placas I akcize za puteve na koje smo vec uzeli kredit.
Ali je zato bacanje bolesnih grla u rijeku besplatno .....
Članak počinje sa "Stočari širom BiH", ... a ko hoće da se potrudi i pročita do kraja prije komentarisanja, shvatiće da se radi samo o FBiH. Zaista su neki narodi radni i pošteni, dok drugi kriminalni.
Ne naplacuju vetrinari koliko bi trebali. Svaka druga kuca u ruralnim mjestima prodaje kurbane...od toga 2% je proslo i testiranje i registravicju al o tome niti se prica niti slicno. Al zato kada Dr.vet naplati svoju uslugu to je problem.
@fantashokata Cijene usluga nek rijese sa ministarstvom , ucjenama i reketiranjem sami sebi skacu u stomak,ako nestane stocarstvo, a sve su prilike da hoce ,ova gospoda moze lagano da mijenja profesiju i da se bave konobarisanjem.
Ja sa kravom provedem i bika , nema smisla da ide žena bez muža , a pošto on ima veze , do veterinarske stanice vozim kako hoću , ništa ne plaćam kod veterinara , ako je ljut , još i ja za kafe dobijem