|

"Što jači napadi, RS se sve više osamostaljuje"

"Što jači napadi, RS se sve više osamostaljuje"
0
S
SRNA
5.1.2011. u 15:42
90
komentara
0

dijeljenja
"Što jači napadi, RS se sve više osamostaljuje" Plavšić: Dodik radi dobar posao
Bivša predsjednica Republike Srpske RS Biljana Plavšić ocijenila je u izjavi Srni da je Srpska danas uspješna i da će morati da se osamostaljuje, što budu jači napadi na njeno postojanje.
"Što budu jači napadi, RS će morati da se osamostaljuje. Tako bi trebalo da bude i mislim da hoće, jer vrlo je teško izdržati te pritiske", ocijenila je Plavšićeva u izjavi povodom 9. januara, Dana i krsne slave RS - Svetog arhiđakona Stefan.

Plavšićeva je rekla da su zamke za RS nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma bile užasne, ali da je RS danas mnogo jača i da tako treba i da nastavi, jer ne smije podleći ucjenama.

Iskustvo poslanika i premijera

"Hod RS prema progresu ne smije biti obeshrabren različitim pokušajima koji dolaze, naročito iz Federacije BiH, ali i međunarodne zajednice. Ipak, mislim da su iz međunarodne zajednice vidjeli da to tako lako neće ići sa RS-om", rekla je Plavišićeva i istakla da je RS uspješna zato što ima rukovodstvo koje je u stanju da se uhvati u koštac sa svim tim poteškoćama.

Plavšićeva je navela da garnitura koja vodi RS na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom, dobro obavlja posao i istakla da Dodik ima dugo i veliko iskustvo još od vremena kada je bio poslanik, a potom i premijer.

Ashdown štetio cijeloj BiH

Ona je ocijenila da je RS vrlo uspješna, s obzirom na ogromne teškoće koje se nisu mogle ni predvijeti nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, posebno zbog poteza bivšeg visokog predstavnika Paddyja Ashdowna, koji je prouzrokovao "strašne štete cijeloj BiH", a pogotovo Srpskoj.

"Ko bi mogao pomisliti da će jedan od visokih predstavnika Paddy Ashdown rušiti Dejtonski sporazum, o kojem je, po mandatu, trebalo da vodi računa. Sa te svoje moćne pozicije on je napravio strašne štete cijeloj BiH. Naravno, na udaru se našlo srpsko rukovodstvo i RS. To što je Ešdaun uradio i dan-danas se osjeća. A šta je uradio pojedincima neću ni da govorim", kaže Plavšićeva.
Prijavi grešku


Komentari (90)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...