{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Što jači napadi, RS se sve više osamostaljuje"

S
5.1.2011. u 15:42
0
90
"Što jači napadi, RS se sve više osamostaljuje"
0
"Što jači napadi, RS se sve više osamostaljuje"
Plavšić: Dodik radi dobar posao
Bivša predsjednica Republike Srpske RS Biljana Plavšić ocijenila je u izjavi Srni da je Srpska danas uspješna i da će morati da se osamostaljuje, što budu jači napadi na njeno postojanje.
"Što budu jači napadi, RS će morati da se osamostaljuje. Tako bi trebalo da bude i mislim da hoće, jer vrlo je teško izdržati te pritiske", ocijenila je Plavšićeva u izjavi povodom 9. januara, Dana i krsne slave RS - Svetog arhiđakona Stefan.

Plavšićeva je rekla da su zamke za RS nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma bile užasne, ali da je RS danas mnogo jača i da tako treba i da nastavi, jer ne smije podleći ucjenama.

Iskustvo poslanika i premijera

"Hod RS prema progresu ne smije biti obeshrabren različitim pokušajima koji dolaze, naročito iz Federacije BiH, ali i međunarodne zajednice. Ipak, mislim da su iz međunarodne zajednice vidjeli da to tako lako neće ići sa RS-om", rekla je Plavišićeva i istakla da je RS uspješna zato što ima rukovodstvo koje je u stanju da se uhvati u koštac sa svim tim poteškoćama.

Plavšićeva je navela da garnitura koja vodi RS na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom, dobro obavlja posao i istakla da Dodik ima dugo i veliko iskustvo još od vremena kada je bio poslanik, a potom i premijer.

Ashdown štetio cijeloj BiH

Ona je ocijenila da je RS vrlo uspješna, s obzirom na ogromne teškoće koje se nisu mogle ni predvijeti nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, posebno zbog poteza bivšeg visokog predstavnika Paddyja Ashdowna, koji je prouzrokovao "strašne štete cijeloj BiH", a pogotovo Srpskoj.

"Ko bi mogao pomisliti da će jedan od visokih predstavnika Paddy Ashdown rušiti Dejtonski sporazum, o kojem je, po mandatu, trebalo da vodi računa. Sa te svoje moćne pozicije on je napravio strašne štete cijeloj BiH. Naravno, na udaru se našlo srpsko rukovodstvo i RS. To što je Ešdaun uradio i dan-danas se osjeća. A šta je uradio pojedincima neću ni da govorim", kaže Plavšićeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: