BiH
1.7k

Stiže nam proljeće: Narednih dana u BiH temperature i do 22 stepena

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Građane Bosne i Hercegovine u narednim danima očekuje pretežno oblačno vrijeme sa maksimalnim dnevnim temperaturama do 22 stepena Celzija.

Prema podacima Federalnog hidrometeorolškog zavoda danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme koje će krajem dana ili u večernjim satima u Bosni preći u slabiju kišu.

U nedjelju će također biti pretežno oblačno vrijeme sa povremenim i slabim lokalnim pljuskovima koji su mogući ponegdje u Bosni. Jutarnje temperature kretat će se od 4 do 9 stepeni Celzija, a dnevne od 12 do 18 stepeni Celzija.

Prvi radni dan naredne sedmice bit će pretežno oblačan, ali se u ostatku dana očekuje se razvedravanje i sunčano vrijeme. Jutarnje temperature iznosit će od 4 do 10 stepeni Celzija, a dnevne od 16 do 22 stepeni Celzija.

U utorak ponovo možemo očekivati sunčano vrijeme dok će poslije podne doći do umjerene porasti naoblake što ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne može usloviti lokalni pljusak. Jutarnje temperature bit će od 5 do 9 stepeni Celzija, a dnevne od 16 do 22 stepeni Celzija.

Slično vrijeme očekuje nas i u srijedu kada će u većem dijelu naše zemlje biti pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne ponegdje na sjeverozapadu Bosne mogući su kratkotrajani pljuskovi kiše, a dnevne temperature iznosit će od 17 do 22 stepena Celzija.

Prema podacima Accuweathera Bosance i Hercegovce do kraja mjeseca očekuje uglavnom sunčano vrijeme dok će u prve dvije sedmice aprila doći do novih kišnih padavina.