BiH
63

Stiže nam jesen: Do kraja sedmice pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima očekuje se do kraja sedmice.

Nepovoljne biometeorološke prilike koje će se nastaviti u sljedećih nekoliko dana loše će djelovati na osjetljive osobe. Tmurno, kišovito vrijeme i pad temperatura, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovat će jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju se sugeriše opreznija vožnja.

U srijedu, 3. septembra, opet nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Više padavina na istoku zemlje. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Jutarnje temperature od 11 do 16, na jugu do 19, a dnevne od 17 do 23, na jugu do 28 stepeni.

Slično kao i prethodnog dana, nepovoljna biometeorološka prognoza odnosi se na veći dio zemlje. Promjenljivo i tmurno vrijeme kod mnogih će negativno djelovati na raspoloženje, a hronični bolesnici i meteoropate trebali bi umanjiti aktivnosti. Na jugu će uz stabilnije vremenske prilike biti ugodnije, mada će opšta slika povremeno biti lošija pod uticajem padavina.

U četvrtak, 4. septembra, očekuje nas pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 16, na jugu do 20, a dnevne od 18 do 24, na jugu do 29 stepeni.

U petak, 5. septembra, u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u Hercegovini umjereno oblačno. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu do 20, a dnevne od 19 do 25, na jugu do 30 stepeni.