BiH
120

Stiže jesen: U narednim danima oblačno uz niže temperature, ali bez padavina

Piše: N. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon perioda nestabilnog vremena praćenog lokalnim pljuskovima, u narednim danima se očekuje stabilizacija vremenskih prilika i prestanak padavina.

Jutros je u sjevernim, sjeveroistočnim i sjeverozapadnim područjima BiH pretežno oblačno vrijeme, a o ostatku zemlje, uglavnom, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Na sjeverozapadu Bosne pada slaba kiša.

Danas će u sjevernim, sjeverozapadnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, prije podne, preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz slabu kišu, a u ostatku dana postepeno smanjenje oblačnosti. U ostalim dijelovima naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature zraka od 19 do 25, na jugu zemlje od 24 do 29 °C.

U Sarajevu će danas preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 21 °C.

U ponedjeljak se očekuje pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima magla ili sumaglica je moguća po kotlinama. Jutarnje temperature od 7 do 11, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 19 do 24, na jugu zemlje od 25 do 29 °C.

Skoro identične vremenske prilike očekuju nas i u utorak, srijedu i četvrtak. Jutarnje temperature će se kretati od 7 do 11, na jugu od 12 do 17, dok će dnevne temperature biti od 19 do 24, na jugu zemlje od 25 do 29 °C.