{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipendisti fonda Ikre na ljetovanju u Novom Vinodolskom

F
3.8.2015. u 13:22
6
5
Stipendisti fonda Ikre na ljetovanju u Novom Vinodolskom
6
Stipendisti fonda Ikre na ljetovanju u Novom Vinodolskom
Grad Sarajevo je u saradnji s Gradom Zagrebom i ove godine omogućio ljetovanje 100 osnovaca i srednjoškolaca, stipendista Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata Ikre u Novom Vinodolskom.
Odlazak učenika na ljetovanje je nastavak zajedničkog projekta dvaju partnerskih gradova kojeg je prošle godine inicirao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Djeca su boravila u Vili Rustici, u Novom Vinodolskom, u odmaralištu Crvenog križa Grada Zagreba i to u dva termina po sedam dana u drugoj polovi jula.

Za učenike su osmišljene mnogobrojne zanimljive aktivnosti u okviru kojih su imali mogućnost da se upoznaju s djecom iz drugih gradova iz regije.

Učenike u Novom Vinodolskom prošlog vikenda posjetili su pomoćnik gradonačelnika Sarajeva za obrazovanje, kulturu i sport Ramiz Kadić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

"Ovo je jedna u niza saradnji Zagreba i Sarajeva, ali ta saradnja nama je najdraža. Drugu godinu zaredom 100 djece ljetuje u Novom Vinodolskom i mi smo zahvalni na tome", rekao je Kadić.

Gradonačelnik Zagreba je naglasio da ljetovanje djece iz Sarajeva ima za cilj da se brišu granice i da se širi ljubav i prijateljstvo. Dodao je da će Grad Zagreb i naredne godine podržati ovaj projekat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: